Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 2:1Sparta se trápila, na Vary vyzrála až v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kumstát 0 : 1
52. Ton 1 : 1
65. Jánský (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zdolali v úvodním kole extraligy po obratu Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech a Richard Žemlička se tak mohl radovat z vítězné soutěžní premiéry na postu hlavního kouče. Energie sice vedla před nejvyšší návštěvou prvního dějství 6388 diváků od úvodu po trefě Petra Kumstáta, ale v 52. minutě vyrovnal Petr Ton a rozstřel rozhodl Peter Jánský.

Článek

Při slavnostním úvodu vhodil buly patron sparťanské sezony Karel Gut, klubová legenda slavící v neděli 85. narozeniny. Energie nastoupila i s čerstvou posilou, slovenským útočníkem Františkem Skladaným, který s klubem prodloužil smlouvu. V brance se však místo jedničky Mensatora objevil Závorka.

Hosté se ujali už po 104 vteřinách vedení, když Pech získal za brankou puk a vybídnul ke skórování kanonýra Kumstáta. Další možnost Západočechů měl po střele Skuhravého Gründling, za domácí zahrozil Tenkrát a po chybné rozehrávce Karlovarských nepřekonal u levé tyče Závorku Ton. Vyrovnání nepřinesl ani pokus faulovaného Broše a v přesilovce nezamířil přesně Ton.

V úvodu druhé části prověřil Schwarze opět Kumstát a pak Sparta odolala velkému tlaku při vyloučení Yoricka Treilleho. Ve 32. minutě se na druhé straně dostal do šance jeho bratr Sacha, jehož při zakončení fauloval Košťál, ale francouzský útočník nařízené trestné střílení neproměnil - po blafáku do bekhendu přestřelil. Závorka pak kryl Hlinkův pokus, ale větší šance měli hosté. Vachovec ale únik v dvoubrankový náskok neproměnil.

Pražané se snažili vyrovnat, jenže šance si s výjimkou Tenkrátovy střely dlouho nevytvářeli. V 52. minutě ovšem objel branku Broš, přihrál Tonovi, který už prolomil Závorkovu neprůstřelnost. Za hosty mohl odpovědět znovu Vachovec. V 56. minutě už se Sparta radovala z obratu, když Sacha Treille poslal puk po objetí branky k pravé tyči, ale sudí si u videorozhodčího prověřili, že za brankovou čárou neskončil.

Rozuzlení nepřineslo ani nastavení a v rozstřelu se trefili jen sparťané Jánský s Brošem.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Ton (Broš), rozhodující nájezd Jánský - 2. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Turčan, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 6388.
Sparta: Schwarz - Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Vallin, Gawryletz, Krstev, D. Kočí - Ton, Broš, I. Rachůnek - Pacovský, J. Hlinka, Tenkrát - Jánský, Foster, S. Treille - Y. Treille, Luňák, Bahenský. Trenéři: Žemlička a Votruba.
Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kohn, M. Rohan, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Kloz, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Keith, Skladaný - Koblasa, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Reklama

Související témata: