Hlavní obsah

Příbram - Budějovice 1:1Příbram prokletí nezlomila, na ligovou výhru marně čeká už čtrnáct zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Trapp 1 : 0
80. Řepka 1 : 1
Záznam online reportáže

Dlouhých čtrnáct zápasů, včetně posledních šesti jarních kol, čeká Příbram na vítězství. V sobotu Středočeši u Litavky hráli o únik z posledních příček v tabulce s českobudějovickým Dynamem a dlouho vedli gólem Trappa. O tři body je však připravil Řepka.

Foto: Petr Eret, ČTK

David Střihavka z Příbrami (vpravo) a Roman Lengyel z Dynama.

Článek

Po opatrném začátku získali domácí postupně převahu a v 8. minutě se dostal Stříhavka do první šance. Jeho střelu k bližší tyči si ale Daněk pohlídal. O čtyři minuty později Příbram krátkými narážečkami rozebrala obranu Jihočechů a Střihavka už přihrával Trappovi před odkrytou branku a nejlepší střelec Příbrami jen technicky umístil míč do sítě. Na druhé straně mohl brzy srovnat Řezníček, ale v rozhodující chvíli ho míč neposlechl.

Zbytečná Střihavkova dorážka

Příbramští se sice zlobili, když Řepka nešetrně atakoval na hranici šestnáctky Mareše, ale týž hráč mohl o pár minut později pečetit vedení. Střihavka se vřítil do šestnáctky, Daněk jeho ránu vyrazil před sebe, Mareš se snažil propálit míč do sítě, ale gólman Dynama zázračně vyrazil. Hosté zahrozili po necelé půlhodině, ale k zakončení je nepustila píšťalka sudího, signalizující faul na bránícího hráče.

Domácí pokračovali v nebezpečných nájezdech, další ránu vyslal na Daňka P. Pilík, ale neuspěl. Zato Wágner o minutu později po chybě Řepky ano, jenže Střihavka zbytečně doklepával míč do sítě v ofsajdové pozici a gól neplatil. Hosté ve zbytku druhé půle už neukázali nic.

Řepka králem druhé půle

V úvodu druhé půle pokračovali domácí v tlaku, ale bez zakončení. Hosté vsadili na brejky. Když se dostali do přečíslení tři na dva, Řezníček nedokázal nahrát přesně nabíhajícím Sandrovi s Táborským. Na druhé straně dal Střihavka Wágnerovi centr příliš vysoko. Jihočeši si vytvořili v následujících minutách územní převahu, ale nebyli schopni ji zúročit. Po Řepkově dlouhém nákopu vlétl do šestnáctky Klesa, ale Dejmek jeho ránu zblokoval.

Když pak Trapp zbytečně zajel do Machovce a uviděl žlutou kartu, musel sudí uklidňovat hlavně rozzlobeného Řepku. Ten o chvíli později dostal žlutou kartu, když se rozčiloval na sudího. Kromě chabé střely Javorka a Řezníčka, střílejícího z osmi metrů nad bránu, nebylo k vidění vůbec nic. O vzrušení se postaral opět Řepka. Sandro přetáhl rohový kop až ke vzdálenější tyči a sváteční střelec, naposledy jeho trefa před více než dvěma roky zajistila titul Spartě v duelu s Teplicemi, technickou střelou zblízka srovnal. Na poslední místo tak klesly Teplice.

1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Trapp - 80. Řepka. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Tacina. ŽK: Hájovský, Mareš, Trapp - Řepka, Lengyel. Diváci: 1960.
Příbram: Hruška - Krbeček (88. Jugas), Hájovský, Dejmek, Koukal - Mareš (63. Huňa), Trapp, Pleško, P. Pilík - Střihavka, Wágner (72. Danoski). Trenér: Marko.
Č. Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec (77. Linhart) - Sandro, Javorek, Otepka (65. Rýdel), Táborský - Řezníček, Markovič (46. Klesa). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: