Hlavní obsah

Ostrava - Ml.Boleslav 2:2Ostrava opět neudržela náskok, s Mladou Boleslaví jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Majtán 1 : 0
32. Lukeš 2 : 0
45. Sivrič 2 : 1
63. Nešpor 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalistům Ostravy v 9. ligovém kole proti Mladé Boleslavi znovu nestačil dvougólový náskok a stejně jako před týdnem v Liberci jen remizovali 2:2. Hlavně v prvním poločase Baník kraloval, po gólech Majtána a Lukeše mohl soupeře dorazit Milosavljev, ale stoprocentní šanci zahodil. Hosté pak vyrovnali brankami Sivriče a Nešpora.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Boleslavský Radek Dosoudil (vlevo) svléká ostravského Antonína Fantiše...

Článek

Před osmi tisíci diváků, kteří měli vstup zdarma, dával Baník zapomenout na otřesný pohárový výkon v Třinci a po většinu první půle byl lepší. Jeho útočným akcím nechyběla rychlost, přímočarost a hlavně finální fáze.

Po desetiminutové úvodní převaze Baníku však vystrčila růžky Mladá Boleslav. Středem ostravské obrany se protáhl do vyložené šance Nešpor a jeho sólo musel zmařit až Buček.

Pak už úřadovali domácí. Zawada posadil míč na hlavu Majtána, který se zblízka nemýlil a svůj druhý start za Ostravu ozdobil gólem.

Převahu Ostravy prokládaly nebezpečné kontry soupeře. Po akci Sivriče měl gól na noze Štohanzl, ale v 26. minutě z malého vápna přestřelil prázdnou branku.

Vzápětí za to hosty potrestal Lukeš, který po faulu na unikajícího Milosavljeva parádně naložil s trestným kopem z šestnácti metrů a obloučkem přes zeď zvýšil na 2:0. Soupeře mohl poslat do kolen Milosavljev, který utíkal sám na branku, ale Miller jeho střelu vyrazil.

Euforickou náladu na Bazalech pak ochladil Sivrič, jenž využil sérii chyb v domácí obraně a po slalomu mezi několika hráči těsně před pauzou snížil. Ještě v nastavení mohl kontrovat Majtán, ale jeho další nebezpečnou hlavičku Miller stačil vyboxovat.

Inkasovaný gól otupil aktivitu Ostravy. Zkraje druhého poločasu se stáhla do defenzivy a koledovala si o vyrovnání, které v 63. minutě obstaral po Marešově centru prudkou hlavičkou Nešpor.

Až to byl nový povel pro ostravskou ofenzivu. Skóre zkoušel na domácí stranu strhnout lobem Milosavljev, který Miller s námahou vyrazil.

Trvalý nápor Baníku už ale nepřišel a v závěru na zvrat mocně útočili Středočeši. Pět minut před koncem jim po brejku mohl zajistit vítězství Bulut, ale bod domácím zachránil Buček, který se záhy vyznamenal i při otočce Filla. S remízou nakonec museli být více spokojeni domácí.

FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:2 (2:1)
Branky: 16. Majtán, 32. Lukeš - 45.+1 Sivrič, 63. Nešpor. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Košec. ŽK: Janíček, Dosoudil (oba Boleslav). Diváci: 7897.
Ostrava: Buček - Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach - Lukeš, Droppa, Greguš (69. Kukec), Milosavljev (79. Kraut) - Majtán, Fantiš. Trenér: Látal.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Kúdela - Štohanzl (46. Bulut), Sivrič, Mareš (90. Brunclík) - Nešpor (77. Fillo). Trenér: Minář.

Reklama