Hlavní obsah

Budějovice - Slovácko 0:0Budějovice hrály se Slováckem bez branek, neporazily ho posedmé za sebou

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v utkání 11. kola první ligy se Slováckem bez branek a soupeře z Uherského Hradiště nedokázali porazit posedmé za sebou. Hosté na jihu Čech režírovali úvodní dějství, z velké převahy ale vytěžili jen břevno a tyč. Domácí kouč Miroslav Soukup, který ještě v úvodu podzimu vedl Slovácko, proti bývalému klubu získal bod.

Článek

Jihočeši poprvé v sezoně nastoupili bez distancovaného obránce Řepky a celou první půli se jen bránili útočným nájezdům Slovácka. Nový domácí stoper Halama nepůsobil jistě, po třech minutách se nedohodl s Novákem a pak horkotěžko zastavoval unikajícího Volešáka. Ten upadl ve vápně, ale sudí Adámek penaltu neodpískal.

Hosté dělali soupeři vířivým pohybem a rychlými kombinacemi obrovské problémy, Dynamo držel nad vodou jen výborný gólman Daněk a také branková konstrukce. Poprvé s ní zatřásl v 25. minutě Volešák, který z voleje trefil placírkou břevno.

Exbudějovický záložník se gólu proti bývalému klubu nedočkal ani za další tři minuty, kdy špatně trefil míč poté, co mu naservíroval přihrávku Kovář. Podruhé zachránila domácí celek branková konstrukce chvíli před přestávkou. Došek vypálil do tyče a dorážející Valenta namířil střelu jen do padajícího Daňka.

Českobudějovický kouč zkusil po přestávce probudit zálohu stažením Otepky a nasazením střídajícího Benáta, který si zahrál ligu poprvé od loňského srpna. Jako první ovšem po pauze znovu zahrozili hosté, v 50. minutě se marně dožadovali penalty za údajnou ruku Machovce.

Domácím se postupně povedlo aspoň trochu vyrovnat hru, k ohrožení Melichárka to ale nevedlo. Šancí ubylo i na opačné straně, výjimkou byla Valentova nepřesná střela. Slovácku v závěru docházely síly a Dynamo stupňovalo tlak, opravdu gólovou šanci ale nemělo. Jen pět minut před koncem marně žádal penaltu Řezníček.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Adámek - J. Paták, Hájek. ŽK: Řezníček, Machovec - Valenta. Diváci: 2423.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Markovič (66. Klesa), Javorek, Otepka (46. Benát), Sandro - Řezníček, Táborský. Trenér: Soukup.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Valenta, Daníček, Volešák, Kovář (88. Lukáš) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: