Hlavní obsah

Olomouc - Dukla 2:1Olomouc udolala Duklu a dotáhla se na vedoucí Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Ordoš 1 : 0
56. Navrátil 2 : 0
84. Malý 2 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc v 11. kole první ligy zvítězili doma 2:1 nad Duklou Praha a na čele tabulky se bodově dotáhli na první Jablonec. Od prvního místa je dělí jen horší skóre. Výhru Sigmě zařídil svým devátým gólem sezony Michal Ordoš, tři body potvrdil Jan Navrátil. V závěru za hosty snižoval Petr Malý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z prvního gólu Michala Ordoše.

Článek

V první desetiminutovce se oba týmy důsledně bránily, a tak došlo jen na propagační střely domácího Navrátila a hostujícího Borka, které gólmany obou mužstev nemohly ohrozit. V 16. minutě se Sigmě podařil rychlý protiútok, Vepřek centroval z nebezpečného prostoru, ale stříleným centrem nenašel ani Ordoše asi Klesnila.

Ve 23. minutě už ale šli domácí do vedení. Ordoš si na velkém vápně narazil s Klesnilem, v pokutovém území si dovolil zasekávačku kolem Vrzala a se štěstím překonal brankáře Radu, který si na míč šáhl. Ordoš mohl skórovat podruhé už za minutu. Schulmeister ho našel nadýchaným centrem, ale olomoucký kanonýr hlavou přestřelil.

Domácí pak Duklu tlačili na její polovině. Hosté se do šance dostali ve 37. minutě. Malého parádní přímý kop z téměř poloviny hřiště jen těsně minul úplně volný Pospěch. Hned o chvíli později chybovali domácí v rozehrávce a Berger jen těsně minul levou tyč branky Sigmy.

Druhý poločas začal dvěma průniky Jana Navrátila. V prvním ho za žlutou kartu fauloval Štětina a ve druhém Navrátil ve velmi nadějné pozici nenašel nikoho z volných spoluhráčů v pokutovém území. V 55. minutě se už však Navrátil prosadil. Na hranici pokutového území si pohrál s Romerou a střelou k tyči nedal Radovi šanci.

V 63. minutě předvedl fotbalovou parádu hostující Malý. Ještě z obranné poloviny Dukly vyzkoušel dalekonosnou střelou Blahu, který velmi rychle běžel do branky a sledoval jak míč těsně minul branku.

Záložník Dukly Malý byl střelecky při chuti. Další nebezpečnou bombu vyslal na branku Sigmy o chvíli později a zase jen těsně minul. V 68. minutě mohl přidat třetí branku Hanáků Zdeněk Klesnil. Běžel úplně sám na Radu, ale ten jej parádním zákrokem vychytal.

V 80. minutě nachystal dobrou pozici Ordošovi střídající Plšek, ale nejlepší střelec ligy tentokrát poslal míč na tribunu. Dukla tak ještě zdramatizovala zápas. Z přímého kopu se v 84. minutě trefil Malý. Sigma už si ale vedení pohlídala a získala důležité tři body.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1 (1:0)
Branky: 23. Ordoš, 55. Navrátil - 84. Malý. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Kříž. ŽK: Plšek - Štětina, Malý. Diváci: 5413.
Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Hořava (70. Plšek) - Navrátil (82. Hubník), Ordoš, Schulmeister (90. Petr) - Klesnil. Trenér: Pivarník.
Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek (79. Marek) - Berger (57. Svatonský), Pospěch, Pázler (72. Kalouda). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: