Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 2:2Dukla a Jihlava se rozešly smírně a potvrdily pověst remízových králů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Berger 1 : 0
26. Karlík 1 : 1
47. Obert 1 : 2
67. Pospěch 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Jak jinak mohl úvodní zápas 12. kola fotbalové Gambrinus ligy skončit, než remízou. Hrály přece proti sobě Dukla a Jihlava. Oba týmy potvrdily, že jsou remízovými králi. Po výsledku 2:2 si svorně připsaly již sedmou remízu, což je nejvíc ze všech účastníků soutěže. Dukla vedla, Jihlava sice skóre otočila, ani ona však vedení neudržela.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Hráči Jihlavy Karol Karlík (vlevo) a Muris Mešanović se radují z gólu.

Článek

Ještě nikdy se v nejvyšší soutěži nestřetli fotbalisté Dukly a Jihlavy. Vysočina dorazila na Julisku citelně oslabená, kromě špílmachra Kolouška se už musí obejít také bez svého kapitána a nejlepšího střelce celé podzimní ligy Tecla.

Dukla v posledních osmi zápasech s Jihlavou v druhé lize neprohrála a hodlala oslabení nováčka náležitě využít. Trvalo jen čtvrt hodinky, než Španěl Romera odcentroval, našel Bergra a ten zblízka nedal Blažkovi šanci. Domácí si ovšem vedení pramálo vážili. O deset minut později Vaculíkovu standardku využil hlavičkující Karlík k vyrovnání. Oba soupeři tak udeřili hned ze svých prvních šancí.

Dukla se po inkasovaném gólu probrala a do přestávky si vytvořila tři velké šance. Pospěch ani Berger ovšem míč do sítě nedostali a Podrazký trefil tyč, takže do kabin se šlo za stavu 1:1.

Domácí zahozených příležitostí hořce litovali. Jihlavě totiž skvěle vyšel nástup do druhého poločasu. Vaculík rozehrál roh nakrátko, centroval Jungr a Obert další gólovou hlavičkou otočil skóre.

Ani Vysočina ovšem vedení neudržela. Obert fauloval ve vápně Pázlera a rozhodčí Proske nařídil penaltu. Pospěch sice na první pokus neuspěl, mazák Blažek ovšem míč vyrazil jen před sebe a Pospěch z dorážky poslal balon do sítě.

Tím stanovil konečný výsledek, "remízáři" se tak svorně dočkali již sedmého nerozhodného utkání...

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)
Branky: 16. Berger, 67. Pospěch - 26. Karlík, 47. Obert. Rozhodčí: Proske - Košec, Zeman. ŽK: Malý - Obert, Karlík. Diváci: 1135.
Dukla: Rada - Romera (87. Marek), Štetina, Vorel, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek (74. Přeučil) - Podrazký (62. Pázler), Pospěch, Berger. Trenér Kozel.
Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (89. Kosak), Karlík, Kučera, Vaculík - Mešanovič (87. Sedláček), Jungr. Trenér Komňacký.

Reklama

Související témata: