Hlavní obsah

Brno - Zlín 3:4 SNZlín pokořil v Brně po nájezdech domácí Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. J. Svoboda 1 : 0
18. Zohorna 2 : 0
20. Kubiš 2 : 1
24. Leška 2 : 2
48. Holec 3 : 2
57. Ondráček 3 : 3
65. Köhler 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli v 18. kole Tipsport extraligy v moravském derby po samostatných nájezdech se Zlínem 3:4, když o výsledku rozhodl až v sedmé sérii nájezdů Köhler. Kometa utrpěla třetí porážku za sebou, naopak Zlín prodloužil sérii vítězství na kluzištích soupeřů už na šest zápasů.

Článek

Do sestavy Brna se vrátili uzdravený obránce Kováčik a útočník Čermák, který nahradil zraněného Dlouhého. Zlínský kouč Vlach se vrátil ke složení osvědčené první úderné řady Balaštík, Leška a uzdravený Köhler. Zápas se dostal hned od úvodních minut do vysokých obrátek. Zlín vycházel z důrazné hry v defenzivě, kterou prokládal rychlými protiútoky. Také Kometa spoléhala na podobnou taktiku.

První třetinu poznamenaly chyby brankářů. Skóre otevřel ve 13. minutě nejproduktivnější hráč Komety Jakub Svoboda, který po průniku od zadního mantinelu oklamal dva soupeře a z bezprostřední blízkosti našel skulinu mezi chrániči pod hokejkou brankáře Horčičky. I když měl Zlín opticky mírnou převahu, přesně o šest minut později Hynek Zohorna po úniku přes polovinu kluziště překonal střelou k tyči Horčičku podruhé.

Zlín vrátil do hry brankář Trvaj, který sice pochytal několik těžkých střel protivníka, ovšem v poslední minutě úvodní třetiny zastavil za brankou kotouč, který se pokoušel kopnutím přihrát spoluhráči. Jenže netrefil přesně puk, toho se zmocnil Holík, jenž pohotově nahrál Kubišovi a ten pohodlně poslal kotouč do opuštěné branky.

Čajánek obdržel trest ve hře

Inkasovaný gól vrátil hosty do hry, zvýšili agresivitu a ve 24. minutě Leška přesnou ranou pod horní tyč vyrovnal. Na ledě se postupně zvyšovala nervozita, přibývalo šarvátek i osobních soubojů. Rozbuška vybuchla ve 37. minutě při potyčce domácího Kováčika s Čajánkem. Zlínský kapitán neudržel nervy na uzdě a udeřil soupeře hlavou do nosu, za což si vysloužil k pětiminutovému vyloučení i trest ve hře a zápas pro něj předčasně skončil.

Do poslední třetiny vstoupili Berani aktivnější hrou, dostali se do tlaku, ale nedokázali se prosadit v početní výhodě. Po návratu z trestné lavice založil domácí Divíšek rychlý protiútok a z jeho přihrávky přidal Holec třetí gól. Dravější Zlín ale nerezignoval a tři minuty před koncem Ondráček vyrovnal. Kometa ještě mohla v normální hrací době rozhodnout o svém vítězství, když 36 sekund před koncem třetí třetiny Horák fauloval Koreise, který ovšem nařízené trestné střílení neproměnil.

V prodloužení měly oba týmy výhodu přesilových her čtyři na tři, rozhodnutí však přinesly až samostatné nájezdy. Za domácí byli sice postupně úspěšní Holec a Hořava, u hostů však na Melenovského a Honejska dokázal navázat ještě Köhler.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:4 SN (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. J. Svoboda (Divíšek), 18. H. Zohorna (Koreis), 48. Holec (Divíšek) - 20. Kubiš (Holík), 24. Leška (Balaštík, Kotvan), 57. Ondráček (Holík, Kubiš), rozhodující nájezd Köhler. Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 8:7, navíc Čajánek (Zlín) na 5 min. a do konce utkání. Využití: Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, M. Hruška, Malec, Valach, Valábik - H. Zohorna, L. Čermák, Koreis - J. Hruška, Divíšek, J. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - M. Hořava, Dočekal, Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Ondráček, Holík - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach a Jurík.

Reklama

Související témata: