Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 2:1Slavia podlehla v Budějovicích a venku popatnácté nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Machovec 1 : 0
21. Táborský 2 : 0
80. Škoda 2 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté pražské Slavie prohráli ve 14. ligovém kole v Českých Budějovicích 1:2 a na hřišti soupeře nezvítězili už popatnácté za sebou. Jihočeši rozhodli o své výhře hned v úvodu, v rozmezí mezi 15. a 21. minutou se trefili Machovec a Táborský. V závěru snížil Škoda. Dynamo poskočilo v neúplné tabulce na jedenácté místo tři body za momentálně sedmou Slavii.

Článek

Pražané na jihu Čech doplatili na absence v obraně. Kvůli kartám postrádali stabilní obránce Latku s Nitrianským, v minulosti hráče Českých Budějovic, a brzy se ukázalo, jak jsou pro defenzivu červenobílých důležitým prvkem.

Dynamo vstřelilo v předešlých třech kolech jen jednu branku, dnes ale udeřilo hned z první střely po čtvrthodině hry. Po faulu Petráka, který zastoupil Latku na stoperu, napřáhl z přímého kopu Machovec a tečovaná rána propadla Čontofalskému do sítě. Domácí bek se dočkal druhé ligové branky.

Za šest minut Jihočeši po krásné kombinační akci zvýšili skóre. Táborský si narazil se Sandrem a technickou střelu umístil přesně k tyči. Radost z gólu mohl mít o to větší, že se trefil proti klubu, kde fotbalově vyrůstal.

Rada střídal ještě v první půli

Pražané domácího brankáře Daňka v první půli nijak neohrozili. Kisel ve skluzu minul a mezi tyče nenamířil svůj přízemní pokus ani Juhar. Trenér Slavie Rada nevydržel špatnou hru hostující obrany a ještě do poločasu stáhl chybujícího Cicmana.

Až v 55. minutě si hosté vypracovali první gólovou šanci, Kiselovu střelu ale vyškrábl na roh Daněk. Domácí se po změně stran zatáhli a soustředili se hlavně na defenzivu. Slavia získala střed hřiště, s Daňkem si ale dlouho nevěděla rady.

Dvacet minut před koncem na něm během pár sekund ztroskotali nejprve Mičola a pak i dorážející Škoda, který dokonce trefil tyč. Hosté se kontaktního gólu nakonec dočkali deset minut před koncem, kdy se hlavou po Korešově centru prosadil Škoda a po 541 minutách zlomil slávistické čekání na gól z venku. Domácí už ale těsnou výhru s vypětím sil a velkým štěstím ubránili.

14. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 15. Machovec, 21. Táborský - 80. Škoda. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kříž. ŽK: Táborský - Petrák, Mičola, Kisel. Diváci: 2251.
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Javorek (71. Markovič), Rýdel, Benát (81. Otepka), Sandro (90. Hanzlík) - Řezníček, Táborský. Trenér: Soukup.
Slavia: Čontofalský - Cicman (34. Dostál), Petrák, Hubáček, Čonka - Mičola (76. Koreš), Jarolím, Zmrhal, Juhar - Kisel (90. Vlček) - Škoda. Trenér: Rada.

Reklama