Hlavní obsah

Příbram - Hradec 0:0Příbram nevyužila šance a s Hradcem se rozešla bez branek

Příbram

Fotbalisté Příbrami ve 14. kole první ligy doma remizovali s Hradcem Králové 0:0 a dostali se z pásma sestupu, kam klesla Ostrava. Hradec zůstává třináctý o bod právě před Příbramí. Ta sice doma počtvrté za sebou bodovala, dnes však body ztratila, neboť měla více šancí než soupeř. Hradec na vítězství u Litavky čeká od roku 1998 a venku nevyhrál už podesáté za sebou.

Článek

Hosté nastoupili bez distancovaných opor Šislera a Harby a na hře to bylo znát. Jejich kombinace byly nepřesné a v první půli se dostali do nebezpečnějšího zakončení jen jednou, když z úhlu protáhl gólmana Hrušku Holeš.

Příbram byla nebezpečnější. Po závaru ve vápně po přímém kopu se dostal ke střele Krbeček, jeho pokus k tyči však skvěle zneškodnil brankář Koubek, který si poradil i s následnou dorážkou Trappa. Těsně před pauzou Krbeček výbornou uličkou našel za obranou Šlapáka, ten už překonal Koubka, ale za gólmana reprezentační jednadvacítky zaskočil stoper Fukal, který odkopl míč do bezpečí.

Zatímco první půle byla spíše vyrovnaná, ve druhé si Příbram vytvořila převahu. Blízko gólu byl pravý bek Jugas, jehož dalekonosný pokus neodhadl dobře Koubek, míč však skončil na břevně. Velkou šanci měl i Wágner, ale z otočky minul branku.

A když se neujaly ani rychlé brejky Hradce a Uškovičova střela z voleje, skončil zápas dělbou bodů. Hradec v Příbrami neskóroval už posedmé v řadě. Podruhé za sebou z toho byl výsledek 0:0.

14. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: M. Paták - Košec, Hrabovský. ŽK: Mareš, Danoski - Halilovič, Strnad, Uškovič, Pávek.
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek (46. Pleško) - Krbeček, Mareš, Kalivoda (30. Danoski), Trapp, Šlapák (71. Střihavka) - Wágner. Trenér: Marko.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Halilovič (63. Zelený), Strnad, Hochmeister (39. Pávek), Štěpán - Schwarz (74. Zec) - Uškovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: