Hlavní obsah

Budějovice - Chomutov 1:2 SNDebutant Chimera zajistil nováčkovi výhru na jihu Čech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Treille 0 : 1
25. M. Michálek 1 : 1
65. Chimera (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Chomutova vyhráli v zápase 21. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 2:1 po samostatných nájezdech. O výhře Pirátů rozhodla nová zámořská posila Jason Chimera z Washingtonu. Jihočeši i přes porážku bodovali v pátém zápase za sebou.

Článek

Hosté přežili hned v úvodu dvě oslabení za sebou, ale brankář Kostúr nemusel řešit žádnou složitou situaci. Vyniknout ho nechal teprve Ferenc, jenž po zpětné přihrávce od Podlešáka vypálil dělovku od modré čáry.

Poté byl dvakrát za sebou vyloučený Prospal a při první chomutovské přesilovce se ocitl Hřebejk v ideální příležitosti, ale puk po jeho nápřahu zastavila Kantorova vyrážečka.

Hřebejk byl aktivní i ve druhé přesilovce, znovu však měl navrch Kantor, který prokázal výborný postřeh i při hře pět na pět, kdy obránce Ptáček nechtěně přesměroval dráhu kotouče do brankoviště. Krátce před první sirénou si vypracoval šanci Michálek, ale ze tří metrů neprostřelil Kostúra.

Skóre otevřeli Chomutovští na začátku druhé třetiny při vyloučení Kotalíka. Přihrávku zpoza branky využil zcela volný Treille, který je v kádru nováčka extraligy na zkoušku a dnes hrál poprvé. Jihočeši zakrátko opláceli stejnou mincí. Jurčina seděl na trestné lavici pouhých 21 vteřin, když Michálek využil spolupráci s Prospalem a z prostoru mezi kruhy překonal Kostúra.

Bitva o každý centimetr ledu pokračovala bez výrazných příležitostí, oba týmy byly úspěšnější v defenzivní činnosti. Domácí hráli v závěru prostředního dějství další přesilovku, ale Kostúra neohrozili.

Před brankami se začalo pořádně jiskřit až ve třetí dvacetiminutovce, kdy oba soupeři zvýšili útočnou aktivitu a snažili e vstřelit vítězný gól. Šanci měl Treille, v přesilovce také Kraft. Chomutovskou svatyni ohrozil z trestné lavice se vracející Vráblík a po pěkné akci rovněž Michálek.

Hostující Sýkora po přečíslení dva na jednoho volil střelu, ale Kantor byl pozorný. V 52. minutě poskakoval kotouč v budějovickém brankovišti, ale za čáru ho Západočeši neprotlačili. Ani domácí neskórovali, po nevyužité přesilovce se hlásil o přihrávku u odkryté pravé tyčky Květoň, ale Ptáček se rozhodl pro střelu do klubka hráčů. Minutu před koncem základní hrací doby jeli Hanzal s Prospalem dva na jednoho, ale výborného Kostúra nepřekonali.

V nastaveném čase domácí nepotrestali vyloučení Hřebejka a před Kantorem neuspěl ve vyložené šanci chomutovský Lušňák. Bonusový bod při samostatných nájezdech pro hosty zařídil Chimera, jenž pomocí tyčky překonal Kantora.

HC Mountfield České Budějovice - Piráti Chomutov 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. M. Michálek (Prospal, Ference) - 23. Y. Treille (Duda, Důras), rozhodující nájezd Chimera. Rozhodčí: Šindler, Brüggemann (Něm.) - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4502.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Suja, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Chomutov: Kostúr - Rýgl, Jurčina, Palin, Pulpán, Rutta, Mrázek, Pavlas, Macháček - Michael Frolík, Kraft, Chimera - D. Hruška, Zálešák, Hřebejk - Lušňák, Sýkora, Hromas - Duda, Y. Treille, Důras. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Reklama