Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 2:1 SNPohl zajistil Západočechům výhru nad "svými" Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Ujčík 0 : 1
54. Pech 1 : 1
65. Pohl (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v zápase 21. kola extraligy Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a uspěli tak podruhé za sebou pod vedením nového trenéra Richarda Žemličky. O výhře Energie rozhodl útočník Petr Pohl, který na západ Čech přišel před sezónou právě z ostravského klubu.

Článek

Obě mužstva se od úvodních minut soustředila na pečlivou obranu. Domácím nepomohli v první třetině ke vstřelení branky ani tři přesilové hry. Do největší šance se dostal Pohl, který se ocitl zcela sám před Šindelářem, ale vítkovický gólman byl připravený. Hosté naopak Závorkovu branku, který opět dostal přednost před Mensatorem, neohrozili.

Oku nepříliš lahodící hokej pokračoval i po první přestávce. Ve 25. minutě stálo při karlovarských hráčích štěstí, když se za brankou nedohodl Závorka s Drtinou a Svačina netrefil prázdnou branku. Na druhé straně mohl skóre otevřít Kumstát, který se však nedokázal zcela sám zorientovat před Šindelářovou brankou.

Ve 35. minutě překonal hostujícího gólmana Pohl, ale k lítosti domácích nemohla být branka uznána z důvodu předchozího Doležalova faulu. Když ani Vojtěch Polák při samostatném nájezdu nedokázal překonat Šindeláře, měnil se stav na druhé straně. Ve 39. minutě si po pěkné individuální akci Ujčík kličkou položil Závorku a s přehledem zakončil.

Energie v závěrečném dvacetiminutovce zvýšila tlak, ale Šindelář prokazoval svojí výbornou formu. Postupně na něj nevyzráli Košťál, Gründling ani Doležal. V 54. minutě se v závaru před vítkovickou brankou odrazila Zaťovičova nahrávka od Pechovy brusle a ukončila 114 minut trvající Šindelářovu neprůstřelnost.

Minutu před koncem základní hrací doby mohl vedení na stranu Severomoravanů vrátit Ujčík, který si nabruslil před Závorku. Domácí gólman se však překvapit nenechal.

Když v prodloužení největší příležitost hostí neproměnil Svačina, dospělo utkání do samostatných nájezdů. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Pohl, ještě v minulé sezóně hráč Vítkovic.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:1 po sam. náj. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 54. Pech (Zaťovič, Kumstát), rozhodující nájezd Pohl - 39. Ujčík (Klimek). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Lhotský, J. Ondráček. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 3049.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Kloz, Grman, MacDonald, Gulaši, Jan Látal, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - J. Doležal ml., Pohl, V. Polák - T. Káňa, Skladaný, Skuhravý - Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Vítkovice: Šindelář - R. Polák, Barinka, Rehák, Sloboda, Kuba, Voráček, L. Kovář, Sedlák - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Strapáč, R. Hruška - Szturc, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Svozil.

Reklama