Hlavní obsah

Sparta - Teplice 1:0Sparta porazila Teplice, rozhodl Balajův gól v 84. minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Balaj 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Sparty Praha porazili v 15. kole první ligy Teplice 1:0 až díky brance Bekima Balaje z 84. minuty. Letenský celek doma vyhrál sedmé z osmi utkání a pojistil si druhé místo v tabulce, na vedoucí Plzeň ztrácí bod. Severočeši, kteří venku prohráli sedmý z osmi zápasů, jsou předposlední.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Ondřej Švejdík ze Sparty a Aidin Mahmutovič z Teplic.

Článek

Do první šance se na Letné dostali v osmé minutě sparťané, kterým chyběli zraněný Kadlec i jeho potrestaný kolega z útoku Kweuke. Krejčí našel centrem z levé strany Kadeřábka, ale jeho hlavička z dobré pozice minula branku. Po průniku teplickou obranou pak Hušbauer mířil křížnou střelou jen těsně vedle.

Ještě blíže úvodnímu gólu byla Sparta v 19. minutě, kdy Pamič po narážečce s Balajem trefil přízemní ranou tyč. Chorvatský krajní bek krátce poté zakončil svou akci po levé straně jen střelou do Grigarových rukavic. Gólman hostů si deset minut před přestávkou poradil i s nepříliš razantním pokusem Balaje.

Domácí si krátce po přestávce vypracovali další dvě solidní šance. Krejčího střelu z úhlu však chytil jistý Grigar a Kadeřábkova dorážka se mezi tyče nevešla.

Sparta s přibývajícími minutami stupňovala tlak, ale v koncovce se jí nedařilo. Točenou střelu Hušbauera pod břevno vytáhl konečky prstů teplický brankář, z dobrých pozic pak přestřelili Balaj, Matějovský i střídající Přikryl.

Hráči Teplic sice v posledních dvou zápasech vstřelili na Letné vždy dva góly, ale dnes především bránili. Jejich šance na bodový zisk držel Grigar, který v 73. minutě na brankové čáře zneškodnil i velkou příležitost Balaje.

V závěrečné čtvrthodině se osmělili i Severočeši. Rychlý brejk zakončil Ljevakovič, ale Vaclík si s jeho střelou ve skluzu poradil. Reprezentační brankář se poté blýskl i při tvrdé ráně Chovance.

V 84. minutě se domácí přeci jen dočkali. Jarošíkova hlavička z rohového kopu se od břevna odrazila na brankovou čáru, odkud ji ze skrumáže dorazil za Grigarova záda Balaj. Sparta poprvé od šestého kola vyhrála dvě ligová utkání za sebou.

Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Balaj. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Urban. ŽK: Hušbauer - Ježdík. Diváci: 6031.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič - Hušbauer, Holek - Kadeřábek (61. Přikryl), Matějovský (90. Jirásek), Krejčí (89. Skalák) - Balaj. Trenér: Lavička.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Lüftner, Rosa - Ljevakovič (88. Melunovič), Jursa (69. Dolejš) - Vůch (57. Ježdík), Jarolím, Chovanec - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava