Hlavní obsah

Dukla - Liberec 3:0Dukla doma hladce porazila mistrovský Liberec a před víkendem už je pátá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Pospěch 1 : 0
75. Vorel 2 : 0
86. Pospěch 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Také mistrovský Liberec poznal, že z Julisky se moc bodů nevozí. Fotbalisté Dukly v tomto ročníku doma prohráli jen s Plzní a v utkání posledního podzimního 16. kola Gambrinus ligy porazili Slovan hladce 3:0. Zatímco obhájce titulu tak přezimuje v šedém průměru tabulky, Dukla se před víkendovými zápasy vyhoupla již na pátou příčku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Vrzal si kryje míč před dotírajícím Sergijem Liulkou z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Dukla měla Slovanu co vracet. Ve 2. kole prohrála v Liberci 2:3, přestože dvakrát vedla. Slovan sice obhajuje titul, zápas však neměl favorita. Oba týmy nasbíraly po první polovině soutěže shodný počet bodů a pohybují se v klidném středu tabulky.

Liberec se musel vyrovnat s řadou absencí. V základní sestavě tedy znovu vyrukoval Jan Nezmar, který se sice před týdnem velkolepě rozloučil s libereckými fanoušky, poslední zápas kariéry však prožil právě na Julisce.

Pražané začali aktivněji, jak se na domácí tým sluší. Jejich snažení však v úvodu zápasu přinášelo jen náznaky šancí a žádné velké nebezpečí pro Bičíkovu branku. Hosté zase v netradiční sestavě bez Štajnera, Váchy, Kušníra či Šurala těžko hledali společnou řeč.

Hned první šance v utkání skončila gólem. Přeučil dostal ve 34. minutě míč do vápna a znovuzrozený střelec Pospěch prudkou ranou potvrdil, že se pro Duklu stává spolehlivým zakončovatelem. O dvě minuty později mohl vedení navýšit Malý, z ideální pozice však branku přestřelil. I tak šli domácí do kabin spokojenější.

Také úvod druhé půle patřil Dukle. Na centr Malého naskakoval rybičkou Přeučil a jen o pár čísel na míč nedosáhl. Potom Pospěch padl ve vápně po souboji s Keličem, sudí Franěk však volání po penaltě nevyslyšel. Pospěch naservíroval tutovku Přeučilovi, ten ani tentokrát technickým pokusem branku netrefil.

Pospěch byl stále při chuti a do další velké šance poslal Bergra, jemuž se pod nohy vrhnul Bičík a udržel tak Liberci naději aspoň na bod.

Jenže Dukla svého protivníka přehrávala stále víc a gólové pojistky se přece jen dočkala. Malý rozehrál rohový kop na přední tyč a stoper Vorel se hlavou trefil přesně.

Slovan nakonec odjíždí z Prahy s velkým výpraskem. Borek naservíroval míč před prázdnou branku Pospěchovi a ten korunoval svůj výtečný výkon snadnou trefou na konečných 3:0.

Dukla Praha - Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 34. a 86. Pospěch, 75. Vorel. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, J. Paták. ŽK: Božič, Engelmann - Bosančič, Fleišman. Diváci: 1641.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Malý (78. Božič), Gedeon, Borek - Berger (87. Engelmann), Pospěch, Přeučil (64. Pázler). Trenér Kozel.
Liberec: Bičík - Ljulka, Nezmar, Kelič, Fleišman - Janů - Delarge (84. Daniel), Bosančič, Souza (70. Hadaščok), Blažek - Rabušic (86. Coufal). Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: