Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 2:1 PPHanzal rozhodl v prodloužení o výhře Jihočechů nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Nedvěd 0 : 1
51. Dej 1 : 1
63. Hanzal 2 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 29. kole extraligy Liberec 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři sice na jihu Čech vedli po gólu Petra Nedvěda, ale remízový stav po 60 minutách zajistil Rastislav Dej a poté ve prospěch domácích rozhodl Martin Hanzal.

Článek

V přesilovce hned na začátku utkání se domácí dostali k první nebezpečné střele zásluhou Kotalíka. Při následném trestu Hanzala měl ještě větší šanci Duda, ale Kováře zblízka nepřekonal.

Ve druhé polovině úvodní třetiny se kluziště proměnilo v zápasnickou arénu. Nejprve staronový obránce Jihočechů Toman obratně složil k ledu Jonáka, potom se v blízkosti Pincovy branky pustili Bortňák s Vlachem do Prospala a diváky pobavila boxerská vložka mezi Hanzalem a Jánošíkem. Rozhodčí rozdali najednou 13 dvouminutových a dva desetiminutové tresty. Po krátkém pokračování hry začali zápasit Podlešák a Kájínek, ale rozhodčí je včas roztrhli.

Velmi málo hokejové krásy bylo k vidění také v dalším průběhu hry. Ptáčkovo nahození přesměroval Podlešák těsně vedle Pincovy branky, naproti Vydarený vložil hůl do Víškovy střely a puk skončil v síti nad horní tyčkou branky střežené Kovářem. O zakončení se pokoušel také domácí Michálek a liberecký Duda.

Skóre otevřel veterán Nedvěd

Do vedení šli nakonec hosté při vyloučení Ptáčka, když Nedvěd na pravém kruhu zachytil odražený kotouč a pohotově ho poslal po ledě za Kovářova záda. Do ideální pozice si potom najel Prospal, ale z Michálkovy přihrávky přestřelil. Při trestu Víška vypálil bombu od modré Ference, ale skóre se neměnilo. V závěru druhého dějství byl vyloučený do konce zápasu Vlach za zranění Tomana a poprali se Michálek se Štichem.

V úvodu třetí třetiny hráli domácí čtyři na tři, potom tři minuty pět na čtyři, ale obléhání Pincovy branky nepřineslo kýžený gól, přestože Hanzal, Ference i Ptáček pálili hodně ostrými projektily. Následně při vlastním oslabení se před Pince probil Langhammer, ale byl atakovaný zezadu a neměl dostatek klidu k zakončení. Pincova neprůstřelnost skončila v 51. minutě, kdy po nezištné Kohnově přihrávce zblízka skóroval Dej. V základní hrací době měli šanci ještě Nedvěd a domácí Hanzal.

V prodloužení vystřelil Jihočechům prémiový druhý bod navíc právě Hanzal po rychlé kombinaci s Michálkem.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 51. Dej (L. Kohn), 63. Hanzal (M. Michálek, Ference) - 27. P. Nedvěd (Bárta, Bulíř). Rozhodčí: Pešina, Minář - Jindra, Skopal. Vyloučení: 14:15, navíc Hanzal - Jánošík oba 10 min., J. Vlach 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4127.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený, Toman - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Langhammer, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Liberec: Pinc - Čakajík, Kajínek, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Havíř - Bulíř, P. Nedvěd, Bárta - J. Vlach, Jonák, Bortňák - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, Urban, Dušek. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Reklama

Související témata: