Hlavní obsah

Třinec - Brno 5:2Růžička opět řádil, Kometu sestřelil hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Malec 0 : 1
29. Květoň 1 : 1
34. Peterek 2 : 1
45. Růžička 3 : 1
53. Růžička 4 : 1
54. Divíšek 4 : 2
60. Růžička 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 29. extraligovém kole Kometu Brno 5:2 a se svým soupeřem tak poprvé v sezoně bodovali. Oceláři v utkání jako první inkasovali, ale v prostřední třetině otočili stav zásahy Davida Květoně a Jana Peterka. V poslední části pak podtrhl jejich výhru třetím hattrickem sezony nejlepší střelec soutěže Martin Růžička. Jeden gól dokonce zaznamenal při oslabení tři proti pěti.

Článek

Třinec je nejlépe střílejícím týmem extraligy, v úvodní třetině se ale nedostával takřka vůbec do šancí. V opatrném začátku byli naopak střelecky aktivnější hosté, kteří svou snahu korunovali gólem: u pravého mantinelu přelstili soupeře, rychle přenesli hru mezi kruhy na volného Malce a bývalý obránce Ocelářů měl dost času, aby přesně zamířil do horní poloviny branky.

V závěr první části došlo na slovní přestřelku mezi Varaďou a Žižkou a napjatá atmosféra mezi oběma týmy se přenesla i do prvních deseti minut druhé třetiny.

S řadou vyloučení, v níž hostující Valábik obdržel v první polovině zápasu celkově čtyři menší tresty a navíc ještě jeden desetiminutový, se lépe vypořádali domácí, kteří díky Peterkovi překlopili stav zápasu. Díky jeho obranné práci a vypíchnutí puku na vlastní obranné modré čáře se do sólového úniku dostal Květoň, který přízemní střelou vyrovnal. Poté sám Peterek vymetl horní růžek Faltrovy branky.

Snaha hostů o srovnání vzala ve třetí části za své. Nejdříve v jejím úvodu Růžička při signalizované výhodě přidal třetí branku a zdramatizování utkání nepřinesly ani dvě dlouhé přesilovky Brna v pěti proti třem (94 a 82 sekund). Naopak při nich paradoxně rozhodli domácí, když Růžička obral Čermáka o puk a střelou mezi betony skóroval počtvrté.

Kometa za minutu ještě brankou Divíška vykřesala naději, ale při závěrečné power play Růžička pečetil vítězství a dovršil svůj hattrick.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 29. D. Květoň (Peterek), 34. Peterek (Adamský, M. Růžička), 45. M. Růžička (Roth, D. Květoň), 53. M. Růžička, 60. M. Růžička (Galvas, Bonk) - 11. Malec (J. Hruška, Divíšek), 54. Divíšek (J. Svoboda). Rozhodčí: Šír, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:9, navíc Valábik (Brno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3279.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
Brno: Falter - Švrček, Žižka, Bičánek, Valábik, Valach, Malec, od 35. navíc Krejčiřík - H. Zohorna, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Dočekal, Koreis, V. Němec. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: