Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 1:2 SNLiberec je i nadále poslední, doma prohrál s Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Lušňák 0 : 1
29. Nedvěd 1 : 1
65. Frolík (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli v zápase nejhorších dvou týmů extraligy s Chomutovem 1:2 po samostatných nájezdech a i nadále jsou tak poslední. Vyrovnaný zápas rozhodl Michael Frolík. Piráti tak po dvou předešlých vysokých porážkách bodovali, Tygři si připsali čtvrtou prohru za sebou.

Článek

Úvod utkání byl opatrný s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Do první vážnější šance se dostal až v 7. minutě Filippi, ale Kostúr jeho bekhendový pokus vyrazil. Chomutov měl jako první možnost hrát přesilovou hru, nicméně Pince v liberecké brance vůbec neohrozil.

Poté dostali početní výhodu také Tygři, ale naložili s ní podobně jako hostující celek. Následně se tlačil do šance Vantuch, ale jeho zakončení chyběla potřebná razance. Na konci třetiny hráli Piráti další přesilovku, kterou již dokázali zužitkovat. Hřebejk se protáhl kolem mantinelu a přihrál před branku Lušňákovi, jenž otevřel skóre utkání.

Hned na začátku druhé třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ale branku z ní nevytěžili. Vyrovnání měl poté na hokejce Vantuch, ale Kostúr výborně zasáhl. Zvýšit vedení nováčka mohl Hruška, netrefil však poloprázdnou branku.

Následně putovali na trestnou lavici v rychlém sledu za sebou hostující Jurčina s Procházkou a Tygrům se naskytla dlouhá přesilovka pět na tři. Po krásné kombinaci ji dokázal využít kapitán Nedvěd. Domácí byli po vyrovnávacím gólu aktivnější. Velkou šanci měli Bulíř a Roman Vlach, chomutovský brankář byl ale na místě. Na druhé straně zahrozil Procházka, ale také Pinc byl připraven.

Do třetího dějství vstoupili lépe Piráti a Pinc musel být ve střehu. Strhnout vedení na stranu hostů mohli postupně Frolík a Hřebejk, ale proti Pincovi neuspěli. Oba týmy se poté soustředily hlavně na obranu a mnoho šancí k vidění nebylo. V závěru se domácí snažili rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Filippi ani Bulíř však proti Kostúrovi neuspěli a tak utkání dospělo do prodloužení.

O osudu utkání nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Oba trenéři se rozhodli na nájezdy vystřídat brankáře, do hostující branky se postavil Hanuljak, do domácí Vošvrda. První gól vstřelil až ve třetí sérii Víšek, za hosty srovnal Frolík. Ten si svůj nájezd hned zopakoval a byl opět úspěšný. Domácí Víšek si na Hanuljaka podruhé nepřišel, z výhry se tak radovali hosté.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 1:2 po sam. náj. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Nedvěd (Víšek, Pospíšil) - 19. Lušňák (Hřebejk, Pulpán), rozhodující nájezd Michael Frolík. Rozhodčí: Turčan, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3923.
Liberec: Pinc (na nájezdy Vošvrda) - Čakajík, Čutta, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Havíř - Bulíř, P. Nedvěd, Bárta - Pospíšil, Filippi, Víšek - Dušek, Urban, Vantuch - J. Vlach, Bortňák, Jonák - R. Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.
Chomutov: Kostúr (na nájezdy Hanuljak) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Macháček, Trefný - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - M. Procházka, Kraft, Důras - Hřebejk, Y. Treille, Lušňák - Seman, Gajovský, Hromas - Sikora. Trenéři: Antonik a Mikšovic.

Reklama

Související témata: