Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 5:1Tři góly za 110 vteřin. Rusové na úvod Channel One Cupu rozdrtili Švédsko

Aktualizováno

Hokejisté Ruska vstoupili vítězně do domácího Channel One Cupu v Moskvě, když porazili Švédsko 5:1. Hvězdami nabitá sborná sice prohrávala po první třetině 0:1, ale v druhém dějství čtyřmi góly rozhodla o osudu utkání. Švédové zůstávají i po čtvrtém utkání Euro Hockey Tour bez bodu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruský hokejista Sergej Mozjakin slaví se spoluhráčem Alexandrem Ovečkinem (vlevo) gól do sítě Švédska.

Článek

Rusové v sestavě s Malkinem, Kovalčukem, Ovečkinem či Dacjukem se mohli dostat do vedení v páté minutě, kdy trefil Kuljomin tyč. Z úvodního gólu se ale naopak radovali Švédové, když se v 11. minutě v přesilovce prosadil z dorážky Danielsson.

Sborné nepomohla v úvodní části k vyrovnání ani další přesilovka, po 53 vteřinách druhé části ale už vyrovnal bek Medveděv, jemuž přihrál mezi kruhy Dacjuk.

Ve 33. minutě otočil výsledek zblízka Mozjakin, za 27 vteřin zvýšil po úniku Ovečkin a v 35. minutě tečoval Kovalčukovu střelu Radulov. Tři ruské branky během 110 vteřin zápas rozhodly a po 13 sekundách třetí třetiny ještě pojistil náskok svou druhou trefou v utkání Mozjakin.

Hokejový turnaj Channel One Cup, druhý díl Euro Hockey Tour v Moskvě:
Rusko - Švédsko 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Medvěděv (Dacjuk), 33. Mozjakin (Malkin), 33. Ovečkin (Těreščenko), 35. A. Radulov (Dacjuk, Kovalčuk), 41. Mozjakin - 10. Danielsson (Bäckström, Hörnqvist). Rozhodčí: Leppäalho, Rantala (oba Fin.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 12.500.
Rusko: Barulin - Medveděv, Jemelin, Birjukov, Nikulin, Tjutin, Denisov, Kalinin, Čudinov - Kovalčuk, Dacjuk, A. Radulov - Kuljomin, Malkin, Mozjakin - Žerděv, Těreščenko, Ovečkin - Plotnikov, Anisimov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
Švédsko: Lindbäck - S. Kronwall, Frögren, V. Hedman, Viklund, Burström, Ahnelöv, Bäckman - Hörnqvist, Bäckström, Johansson - Lindström, Berglund, Stralberg - Omark, Söderberg, Ericsson - Pettersson, Lundqvist, Persson - Danielsson. Trenér: Pär Marts.

Lední hokej

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Rusko 12 34 : 20 23
2 Česko 12 16 : 24 18
3 Finsko 12 25 : 25 16
4 Švédsko 12 23 : 29 15

Reklama

Související témata: