Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 5:4Kladno zdolalo Pardubice, Jágr k tomu přispěl hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jágr 1 : 0
5. Kousal 1 : 1
43. Eberle 2 : 1
44. Hemský 2 : 2
44. Krejčí 2 : 3
47. Jágr 3 : 3
48. Bartek 3 : 4
53. Jágr 4 : 4
58. Dalecký 5 : 4
Záznam online reportáže

Kladno
Aktualizováno

Hokejisté Kladna zdolali v 31. kole extraligy Pardubice 5:4 a dočkali se výhry po třech porážkách za sebou. Třemi góly a jednou asistencí se na tom podílel Jaromír Jágr. Rytíři ve vzájemném souboji s úřadujícím mistrem uspěli i potřetí v sezóně.

Článek

Kladno ve čtvrté minutě využilo hned první početní výhodu, když Jágr objel Růžičkovu branku a bekhendem zasunul puk k tyči. Ale hosté se brzy otřepali a za 43 sekund vyrovnali. Kočí trefil horní tyč a před Kousalem zývala prázdná branka. Domácím málem vyšla i druhá početní výhoda, ale Jágru střelu zastavila tyč. V závěru první třetiny pomohla konstrukce branky i Středočechům po střele Starého.

Druhá dvacetiminutovka nenabídla žádné branky a byla hodně rozháraná, zvláště kvůli častým vyloučením. Přesto domácí měli dostatek příležitostí opět překlonit skóre na svoji stranu, když více než minutu hráli přesilovku pěti proti třem. Početní výhodu však sehráli svěřenci Zdeňka Vojty velice špatně, takže gólman Růžička byl téměř bez práce.

Přesně v polovině zápasu ujížděl Plekanec sám na pardubického gólmana, kterému při jeho pokusu vypadla hůl a rozhodčí nařídili trestné střílení, které ale centr elitní řady domácích neproměnil.

Brankové hody poslední části nastartoval Eberle, který tečoval Lukáčův pokus. Za 38 vteřin však bylo všechno jinak. Nejdříve po deseti sekundách Krejčí ranou od bočního mantinelu vyrovnal a potom při tom samém střídání i otočil stav.

Při vyloučení Kousala v 47. minutě se zase radovali domácí. Bombu Majeského tečoval za Růžičkova záda Jágr. Ovšem za necelou minutu přišla parádní kombinace druhé pardubické lajny a střelec Bartek znovu poslal svůj tým do vedení.

Jenže Kladno odpovědělo. Nejdříve Plekanec ideálně naservíroval puk Jágrovi a ten dokončil svůj druhý hattrick letošní sezóny. A necelé tři minuty před koncem znovu Plekanec předložil kotouč i Daleckému, jenž dal v sedmém zápase sezony svůj premiérový zásah. V hektickém závěru byl půl minuty před koncem vyloučen Jágr, Pardubice hrály power play šest na čtyři, ale domácí vítězství udrželi.

31. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:4 (1:1, 0:0, 4:3)
Branky a nahrávky: 4. Jágr (Patera, Plekanec), 43. Eberle (Lukáč, M. Látal), 47. Jágr (Majeský), 53. Jágr (Plekanec), 58. Dalecký (Plekanec, Jágr) - 5. Kousal (V. Kočí, Radil), 44. Hemský (Kindl, Benák), 44. Krejčí (Hemský, Starý), 48. Bartek (T. Nosek, Somík). Rozhodčí: Turčan, Hribik - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 3667.
Kladno: Chábera - Majeský, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Macholda, Mocek, Černošek - Jágr, Plekanec, Dalecký - Hlaváč, Patera, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal - Kuchejda, Melka, Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: M. Růžička - Benák, Kindl, Píša, Vašíček, Gawryletz, V. Kočí, M. Drtina - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, T. Nosek, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Šagát, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Trličík a Lubina.

Reklama

Související témata: