Hlavní obsah

Brno - Budějovice 2:3 PPMichálek gólem v prodloužení rozhodl o vítězství Budějovic v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Petrovický 1 : 0
29. Květoň 1 : 1
34. Knotek 1 : 2
47. Bičánek 2 : 2
62. M. Michálek 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Branka útočníka Milana Michálka po 86 sekundách prodloužení rozhodla o vítězství hokejistů Českých Budějovic v Brně nad domácí Kometou 3:2. Jihočeši vyhráli už pošesté z posledních sedmi zápasů. Brňané v urputném souboji vstřelili oba góly v přesilovkách, ale k výhře jim to nepomohlo.

Článek

Nervozita a vzájemné potyčky citelně poznamenaly celou úvodní třetinu. Kometa chtěla napravit středeční výpadek ve Zlíně, Jihočeši zase toužili po předchozí vítězné sérii odčinit těsnou prohru se Spartou.

Budějovice získaly územní převahu, ke které jim napomohly v úvodní části čtyři přesilové hry. Trenér Draisaitl hodně sázel na hvězdy z NHL, útočná řada Michálek, Hanzal, Prospal se vracela jen po krátkém odpočinku v rychlých intervalech opět do hry. Navzdory častému vytížení se ale střelecky v první třetině nikdo neprosadil.

Brňané hráli v defenzivě pozorně a v dobré formě se vrátil po téměř měsíční přestávce do hry uzdravený brankář Trvaj, který zlikvidoval sólový nájezd Mertla a hned v úvodu druhé třetiny kryl trestné střílení Milana Michálka.

Kometa se dostávala do útočné třetiny soupeře pracně a brankáře Jakuba Kováře zkoušela spíše střelami ze střední vzdálenosti. K získání jednobrankového náskoku jí pomohla přesilová hra při vyloučení obránce Janka. Útočníci Čermák s Dlouhým rozehráli kombinační akci za brankou, zadáci soupeře před ní nechali volného Petrovického a ten přehodil brankáře Kováře.

Po vedoucím gólu Brňané zvýšili tlak, ovšem jejich dvě chyby stačili hosté pohotově využít k otočení výsledku. Ve 29. minutě doplatili domácí na malý důraz. Brankář Trvaj stačil jen vyrazit střelu Deje před Květoně, který pohotově poslal kotouč do sítě. O čtyři minuty později ztratil puk obránce Valábik a po Sujově přihrávce Knotek blafákem oklamal brankáře Trvaje.

V poslední třetině Kometa vystupňovala své úsilí a ve 47. minutě se podařilo při přesilovce Bičánkovi prostřelit od modré čáry brankáře Trvaje. Utkání gradovalo nejen v tempu, ale i v osobních soubojích, bitkách a častých vyloučeních. Jihočechům se otevřela cesta k rozhodnutí při 33 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, kterou ale předčasně zmařil faulem a vyloučením útočník Prospal. Navzdory územní převaze se už Kometa v základní hrací době neprosadila.

Prodloužení ukončil po minutě a 26 sekundách Michálek po individuální akci.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Petrovický (Dlouhý, Čermák), 47. Bičánek (T. Svoboda) - 29. L. Květoň (Dej), 34. Knotek (Suja), 62. M. Michálek (Hanzal, Ptáček). Rozhodčí: Fraňo, Wagner - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Valábik - Dlouhý, Čermák, Petrovický - J. Hruška, Divíšek, T. Svoboda - Holec, Dočekal, Zohorna - Erat, Koreis, Němec (21. M. Hořava). Trenéři: Venera a Oslizlo.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Dej, Langhammer, L. Květoň - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Suja, Mertl, Knotek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata: