Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:1Zlín ukončil osmizápasové vítězné tažení Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Pletka 0 : 1
28. Čajánek 1 : 1
32. Holík 2 : 1
34. Čajánek 3 : 1
50. Holík 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Zlína porazili ve šlágru 38. kola extraligy Plzeň 4:1 a ukončili tak sérii osmi výher Západočechů. Dva góly moravského celku zaznamenali Petr Čajánek s Petrem Holíkem. Zlín tak na druhém místě tabulky snížil náskok vedoucí Plzně na deset bodů.

Článek

Zlín zasáhla marodka, a tak se trenér Vlach musel obejít bez zraněných Ondráčka, Matějíčka, Horáka, Honejska a nemocného Hamrlíka. Naopak se do sestavy domácích po účasti na MS dvacetiletých vrátil obránce Urbanec. Rovněž Plzeň nemohla kvůli zranění využít služeb Kratěny, Mazance a Holwega.

První třetina příliš vzruchu nepřinesla. V jejím úvodu si klepnutím o led řekl o přihrávku Fořt, jenž tvrdě vystřelil do připraveného brankáře Svobody. Na opačné straně Petruška otestoval pozornost gólmana Horčičky. V první přesilovce po vyloučení Gulaše vypálil Linhart od modré čáry do hostujícího brankáře, který změnu skóre nepřipustil.

V závěru první části udeřili hosté, kteří potrestali vlažný přístup zlínské obrany. Po přihrávkách na jeden dotek se v předbrankovém prostoru prosadil Pletka, jenž vystřelil přes obránce Šenkeříka a střelou mezi betony překonal Horčičku.

Prostřední pasáž už byla o hodně zajímavější. Iniciativu převzal Zlín, o jehož vyrovnání se postaral Čajánek. Svobodu překonal tvrdou střelou mezi betony. Před polovinou utkání Mozík hokejkou fauloval Šenkeříka do obličeje, což domácí obránce odnesl krvavým zraněním. Rozhodčí však nepostřehli, jak k této situaci došlo, a tak nevylučovali.

Po polovině střetnutí domácí přidali dva góly, které byly značně kuriózní. Nejprve útočník Holík poslal puk za brankovou čáru, odkud jej odehrál Jeřábek. Hra pokračovala a na opačné straně překonal Kovář brankáře Horčičku. Rozhodčí hru přerušili a po konzultaci s videorozhodčím dodatečně gól Holíka uznali, a proto nemohla trefa Kováře platit.

Poté vystřelil Čajánek, od Svobody se puk odrazil do obránce Marušáka a následně putoval za brankovou čáru. Po třetím gólu si hostující trenéři vyžádali oddechový čas. Následně ve velké šanci faulovaný Balej nastřelil tyčku. Plzeň vystupňovala tlak, a tak si i domácí trenéři vyžádali oddechový čas. Tento tah se jim vyplatil, neboť do konce třetiny již gól nepadl.

V poslední části se Plzeň snažila dostat na dostřel. Zlín ale získaný náskok srdnatě bránil. V oslabení ujel Leška, ale tísněný protihráčem gólmana Svobodu nepřelstil. I přesto se svěřenci trenéra Vlacha přihlásili o slovo. V polovině třetiny určil definitivní podobu výsledku druhým gólem v zápase Holík.

38. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Čajánek (Holík, Řezníček), 32. Holík (O. Veselý, Zámorský), 34. Čajánek (Zámorský), 50. Holík (O. Veselý, Čajánek) - 19. Pletka (Jan Kovář, Balej). Rozhodčí: R. Polák, Husička - Bryška, J. Novák. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3140.
Zlín: Horčička - Zámorský, Řezníček, Šenkeřík, Linhart, Tesařík, Urbanec, od 30. navíc Kotvan - Holík, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Melenovský, F. Čech - Fořt, Šlahař, Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Dvořák - Petruška, Lev, Havlíček. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Reklama