Hlavní obsah

Swansea - Chelsea 0:0Čech si finále Ligového poháru nezahraje, Hazard se nechal trapně vyloučit

Aktualizováno

Na další trofej mohou fotbalisté movité Chelsea zapomenout. Úřadující šampióni Ligy mistrů, v níž letos titul rovněž neobhájí, s českým gólmanem Petrem Čechem v sestavě vypadli z anglického Ligového poháru. Soupeř pražské Sparty v Evropské lize ve středeční odvetě semifinále pouze remizoval s týmem Swansea 0:0, a protože v prvním utkání překvapivě prohrál 0:2, finále bude bez londýnského klubu.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Smutný Eden Hazard odchází poté, co viděl červenou kartu v utkání se Swansea.

Článek

Klub z Walesu výsledkem v prvním utkání na Stamford Bridge šokoval a také v odvetě favorita zaskočil zejména kvalitní obranou. I proto se útočníci Chelsea nedostali k jediné pořádné gólové šanci. Naopak od absolutní blamáže je zachránil Čech, který chytil ojedinělou šanci soupeře, při níž v prvním poločasu utekl Michu.

Nevydařené semifinále Ligového poháru pro Chelsea mělo další černou kaňku, neboť jeden z klíčových tvůrců hry Eden Hazard se nechal vyloučit 10 minut před koncem kvůli snaze vykopnout míč zpod těla jednoho ze sběračů míčů. Ten se po ataku belgického reprezentanta ihned začal svíjet na zemi s bolestivou grimasou a držel se za žebra "On zakryl celý míč svým tělem, já se snažil ho získat. Myslím, že jsem trefil balón a ne chlapce," cituje Hazarda čtvrteční The Guardian.

Podle listu byl oním podavačem míčů Charlie Morgan, 17letý syn ředitele velšského klubu Martina Morgana. Krátce po utkání se s Hazardem sešel. "Omluvil jsem se mu a on zase mně. Tím to považuji za uzavřenou záležitost," dodal Hazard, jenž přišel na Stamford Bridge loni v létě z Lille za 32 miliónů liber. Také vedení Swansea se nechystá podávat žalobu za ublížení na zdraví, otázkou je, co na to disciplinární komise. "Oba uznali, že chybovali. Ten chlapec zdržoval, Eden (Hazard) se zase snažil míč rychle získat. Není nám lhostejné, co se stalo, ale už to zpět nevrátíme," přidal svůj pohled Rafael Benítez, trenér Chelsea.

Swansea v boji o Ligový pohár nastoupí 24. února ve Wembley proti týmu ze čtvrté ligy Bradfordu City.

Chelsea hrála v sestavě: Čech - Azpilicueta, Cahill, Ivanovič (68. Luiz), Cole (86. Bertrand) - Ramires, Lampard - Hazard, Oscar (81. Torres), Mata - Ba.

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, odveta:
Swansea - Chelsea 0:0, první zápas 2:0, postupuje Swansea.
Bylo vyloučení Hazarda na hřišti Swansea oprávněné?
Ano
30,9 %
Ne
69,1 %
Celkem hlasovalo 2325 čtenářů.

Reklama

Související témata: