Hlavní obsah

Jihlava - Hradec 0:0Jihlava se na startu jara rozešla s Hradcem Králové bez gólů

Jihlava

Nováček fotbalové ligy z Jihlavy vstoupil do odvetné části sezóny totožně, jako ji začal - remízou. S Hradcem Králové se Jihlavané rozešli stejně jako na podzim smírně, tentokrát však bez gólů.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Petr Tlustý z Jihlavy (vlevo) a Marek Kulič z Hradce Králové v úvodním jarním kole Gambrinus ligy.

Článek

Zápas naplno ukázal, že nahradit nejlepšího střelce klubu Stanislava Tecla, který v zimní pauze přestoupil do Plzně, bude pro vysočinský klub více než obtížné. Generalita klubu se s autorem deseti podzimních branek rozloučila za potlesku fandů těsně před zápasem.

V mrazivém počasí oba soupeři sváděli boj především ve středu hřiště. V útoku Jihlavanů se místo Tecla objevil Vaněček, ale ani on během první půle nedokázal přímou střelou ohrozit hradeckou branku. Vaněček se mohl mezi střelce zapsat tři minuty po přestávce, ale na odražený míč od spoluhráče Kosaka po centru Klimenta na malém vápně vůbec nezareagoval.

Gólu Hradce zabránila tyč

Východočeši vážněji zahrozili v 51. minutě. Střídající Schwarz, který po 17 minutách nahradil zraněného Hochmeistera, vypálil z 25 metrů a jeho střela skončila na tyči Blažkovy branky. To bylo ale na další minuty dlouho všechno.

Až v 67. minutě nebezpečně hlavičkoval po centru hradecký Harba, ale ani on nedokázal vsítit úvodní gól utkání. Hradec v touze dohnat tříbodovou ztrátu na Jihlavu v prvoligové tabulce byl dál mírně lepším týmem, ale ve zbytku zápasu už diváci žádnou příležitost, která by zahýbala stavem skóre, neviděli.

17. kolo první fotbalové ligy:
Jihlava - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Hájek. ŽK: Šourek, Marek (Jihlava). Diváci: 2290.
Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Šourek, Marek - Kliment (61. Koloušek), Karlík, Jungr, Rada, Kosak (71. Tomeček) - Vaněček (87. Vašíček). Trenér: Komňacký.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Fukal, Hochmeister (17. Schwarz), Plašil - Harba, Strnad, Šisler, Halilovič (88. Klapka) - Kulič (77. Hadaščok), Štěpán. Trenér: Plíšek

Reklama

Související témata: