Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 0:1Sklenář zajistil Slavii výhru na ledě Českých Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Sklenář 0 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejisté Slavie vyhráli v 52. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 1:0, v tabulce nakonec obsadili druhé místo. Pražané získali stejně jako Zlín 94 bodů, ve prospěch Moravanů rozhodla bilance ve vzájemných zápasech. Jihočeši skončili v základní části na osmém místě, v předkole play off se utkají s Vítkovicemi. Úterní zápas rozhodl gól Jakuba Sklenáře.

Článek

Domácí s řadou mladíků v sestavě začali aktivněji. Pozornost brankáře Kopřivy v úvodu vyzkoušel dvěma nebezpečnými pokusy Podlešák, zblízka pálil také Šimánek.

Poté ale Jihočeši sehráli dvě nevýrazné přesilovky a ke slovu se stále častěji dostávali Pražané. Po velkém závaru před budějovickou brankou ještě Jelínek neskóroval, ale 45 sekund před první sirénou domácí obránci nechali u pravé tyčky volného Sklenáře, který zařídil vedení pro Slavii.

Blízko k vyrovnání měla ve druhém dějství čtvrtá útočná formace, ale Marek po velkém tlaku neprostřelil Kopřivu. Ve vlastním oslabení unikl Rousek, ale ani on neskóroval. Při trestu Jelínka měl šanci Knotek a poté i tečující Podlešák, ale skóre zůstávalo stejné.

Jihočeši obléhali branku soupeře také při vyloučení Žejdla, ale sražené puky končily vysoko v síti nad zadním mantinelem. Obrovskou šanci v dalším průběhu neproměnil agilní Marek. Bez úspěchu skončila i početní výhoda, na trestné lavici seděl Šenkeřík.

Kopřiva udržel čisté konto i po záludném nahození Šimánka. Obránce Vydarený nešťastně tečoval puk, který směřoval do budějovické branky, ale Kantor stihl zareagovat. Ofenzivní snaha domácích postupně ztrácela na intenzitě a brankář hostí sledoval dění na ledě často jenom z dálky.

V závěru zkusili Jihočeši power play, ale více než minutové obléhaní hostující branky končilo bez úspěchu. Kopřiva si tak připsal čtvrté čisté konto v sezóně.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 20. Sklenář (V. Růžička ml., Hertl). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Kostka, Pešek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4283.
České Budějovice: Kantor - Vráblík, Harant, Frühauf, Vydarený, Jank, Dietz, od 27. min. navíc Plášil - Suja, Červený, Podlešák - Dej, Luňák, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Švihálek, Marek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Slavia Praha: Kopřiva - Dresler, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Šenkeřík, Šulc - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml. - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín, od 41. min. navíc Stránský. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články