Hlavní obsah

Budějovice - Vítkovice 3:0Stav série 1:0Kovář nescházel, Vítkovice si neškrtly. Jihočeši se bez potíží vyrovnali s absencí brankářské jedničky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Frühauf 1 : 0
26. Mertl 2 : 0
55. Šimánek 3 : 0
Záznam online reportáže

Ještě ve čtvrtek usilovalo vedení Českých Budějovic o zmírnění disciplinárního trestu pro gólmanskou jedničku Jakuba Kováře. Nepochodilo, ale smutnit nemuselo. Mountfield v úvodním zápase předkola play off hokejové Tipsport extraligy nepustil Vítkovice skoro k ničemu a domácí náhradník Pavel Kantor vychytal při výhře 3:0 první nulu vyřazovacích bojů.

Článek

„Je to příjemné, mám obrovskou radost, ale už se soustředím na další zápas," tvrdil jednadvacetiletý gólman. Kovářova absence měla být klíčovým bodem taktického plánu vítkovického týmu, jenomže budějovická defenzíva pracovala skvěle.

Naopak Roman Málek byl hned od začátku zasypán sprškou ran a tlak to byl chvílemi drtivý. Už po dvou třetinách měl vítkovický brankář ve statistikách třicet zásahů. „Začali jsme moc špatně, Budějovicím jsme to hodně usnadnili," tvrdil rozladěný Málek.

Poprvé kapituloval, když Frühaufa našel za brankou manévrující Langhammer. Mertl pak v prostřední třetině zvýšil, jakmile do sítě doklepl puk odražený po vlastní střele od zadního mantinelu. Po druhé pauze mohl být Mertl za hrdinu znovu, jenže trestné střílení za faul na Voráčka už neproměnil.

Vítkovická ofenzíva se trochu probrala až v polovině třetí třetiny, citelně jí ale chyběl zraněný Ujčík, Burgrovi se nevedlo a nikdo z mladších nebyl schopen střelecky zaskočit. Budějovičtí ale také mohou být pyšní, jak účinné zbraně na soupeře vytáhli. „Moc střel na mě neprošlo," chválil beky Kantor.

O poslední naději na zvrat se hosté připravili sami, když byli v průběhu 35 vteřin vyloučeni hned tři a ve dvojnásobné přesilovce pak stanovil konečné skóre Jiří Šimánek. Vítkovicím tak dnes nezbude nic jiného než na páteční bídu rychle zapomenout. „My si naopak musíme zapamatovat ten náš výkon, abychom jeli na soupeřův led za stavu 2:0," burcoval Šimánek.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Frühauf (Langhammer, Knotek), 26. Mertl (Podlešák, Suja), 55. Šimánek (Vydarený, L. Květoň). Rozhodčí: Minář, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 4508. Stav série: 1:0.
České Budějovice: Kantor - Frühauf, Vydarený, Ptáček, Harant, Vráblík, Jank - Dej, Kotalík, Šimánek - Suja, Mertl, Podlešák - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Vítkovice: Málek - Kudělka, R. Stehlík, Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, L. Kovář, Rehák - Šedivý, Húževka, Szturc - Bartánus, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Klimek, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Oremus a Svozil.
STAV SÉRIE: 1:0

Reklama