Hlavní obsah

Steaua - Chelsea 1:0Propadák! Chelsea prohrála na půdě Steauy Bukurešť, Čech inkasoval z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Rusescu (penalta) 1 : 0

Aktualizováno

Fotbalisté londýnské Chelsea prohráli v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy na hřišti Steauy Bukurešť 0:1. Českého brankáře Petra Čecha překonal z penalty v 34. minutě domácí Raul Rusescu. Spokojenější mohl být útočník Libor Kozák, jehož Lazio Řím nakročilo k postupu výhrou 2:0 ve Stuttgartu.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

John Terry (vlevo) a Petr Čech opouští hřiště po prohře Chelsea v Bukurešti.

Článek
Fotogalerie

Chelsea potvrdila, že její výkony provází v poslední době velká nevyrovnanost. Přemožitel pražské Sparty z předchozího kola nevstoupil do utkání nejlépe a Steaua toho využila k vedoucímu gólu.

Bertrand v pokutovém území fauloval Rusesca a sám postižený z penalty překonal Čecha. Český brankář vystihl směr, ale zlikvidovat prudkou ránu nedokázal.

Další legionář Kozák nechyběl v základní sestavě Lazia Řím ve Stuttgartu a jeho celek od začátku působil aktivnějším dojmem. Převahu zužitkoval v 21. minutě gólem z otočky Ederson. Jedenáct minut po přestávce prošel přes několik obránců Onazi a druhou brankou přiblížil Lazio před domácí odvetou k postupu. Kozák odehrál 84 minut, než ho vystřídal Floccari.

Reprezentační záložník Jaroslav Plašil vedl s kapitánskou páskou Bordeaux v zápase na hřišti Benfiky Lisabon. Hostující celek si veze domů přijatelnou porážku 0:1, o které rozhodl kuriózní vlastní gól gólmana Cédrika Carrassa. V 21. minutě se od něj odrazil míč do sítě poté, co domácí Rodrigo napálil břevno. Plašil odehrál v dresu Bordeaux celý zápas a dostal se k několika střeleckým pokusům, brankáře Artura ale nepřekonal.

Ve šlágru večera zvítězil Tottenham nečekaně vysoko 3:0 nad Interem Milán. Domácí zaskočili soupeře rychlým nástupem a za osmnáct minut vedli po gólech Balea a Sigurdssona 2:0. Krátce po pauze přidal třetí gól hlavou Vertonghen.

Osmifinálové odvety jsou na programu za týden.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Plzeň - Fenerbahce 0:1 (0:0)
Machačkala - Newcastle 0:0
Rozhodčí: Vad (Maď.).
Stuttgart - Lazio Řím 0:2 (0:1)
Branky: 21. Ederson, 56. Onazi. Rozhodčí: Tudor (Rum.).
Steaua Bukurešť - Chelsea 1:0 (1:0)
Branka: 34. Rusescu z pen. Rozhodčí: Karasev (Rus.).
Benfica Lisabon - Bordeaux 1:0 (1:0)
Branka: 21. vlastní Carrasso. Rozhodčí: Yefet (Izr.)
Tottenham - Inter Milán 3:0 (2:0)
Branky: 6. Bale, 18. Sigurdsson, 53. Vertonghen. Rozhodčí: Lahoz (Šp.).
Levante - Kazaň 0:0
Rozhodčí: Gautier (Fr.). ČK: 54. Michel - 52. Ansaldi.
Basilej - Zenit Petrohrad 2:0 (0:0)
Branky: 83. Diaz, 90.+4 Frei. Rozhodčí: Orsato (It.). ČK: 90.+3 Neto (Petrohrad).

Reklama

Související témata: