Hlavní obsah

Dukla - Příbram 1:0Přeučil přidusil Příbram na posledním místě, další střelec se na Julisce nenašel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Přeučil 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami propásli šanci alespoň do soboty opustit poslední příčku tabulky. V 19. kole Gambrinus ligy je Dukla porazila 1:0 a pojistila si tak šesté místo. Na Julisce dlouho platilo bezbrankové skóre odpovídající nezáživnému průběhu zápasu. Až v 69. minutě se dorážkou zblízka prosadil Přeučil a rozhodl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Příbrami Lukáš Pleško (vlevo) odkopává míč před Josefem Markem z Dukly.

Článek

Dukla křtila zrekonstruovanou Julisku, přes zimu rozšířila kapacitu z 4590 na 8150 míst. Fanynky měly v rámci Mezinárodního dne žen vstup na utkání zdarma.

Domácí se museli obejít bez potrestaného trojlístku Berger, Pospěch, Vrzal, což byl především pro ofenzivu vážný zásah do sestavy. Také proto se na první kloudnou šanci čekalo až do 23. minuty. Měli ji hosté, Koukal dobře odcentroval a Krbeček ve skluzu trefil brankáře Radu. Akci založil Kuvajťan Azíz, který v minulém kole dvěma góly zajistil Příbrami výhru nad Teplicemi. Dukle evidentně chyběla Bergrova kreativita a Pospěchův důraz. Do útoku se dostávala krkolomně a kouč Kozel již po půlhodině poslal na hřiště Haška místo Néstora.

Žádné pokoukání pro přítomné dámy se nekonalo, nudu první půle narušila až propagační střela příbramského Jugase, s níž si Rada hravě poradil. Hostující Koukal pak efektně pálil z otočky, ani on však bezbrankové skóre nezměnil. Dukla pořádně vystřelila až na branku až v poslední minutě první půle, rychlý brejk zakončil Marek prudkou střelou a protáhl gólmana Hrušku.

Druhý poločas začal o něco zajímavěji. Hašek oslovil centrem Přeučila a ten hlavičkoval nad branku. Pak se do sítě trefil, ale z ofsajdu, takže radost diváků byla zbytečná.

V 69. minutě se seběhlo víc zajímavých událostí než za celý dosavadní průběh. Nejdřív Příbram nechala ve vlastním vápně trestuhodně volného Marka a ten bombou rozvibroval břevno. Akce však pokračovala, k odraženému míči se dostal Hašek, ostře odcentroval a pro Přeučila už nebyl problém doklepnout míč do branky.

Příbram byla jalová, zázračný Kuvajťan byl tentokrát v 78. minutě střídán. Pár standardek vypadalo nadějně, ale na bod to bylo málo. Až v nastevní měl na kopačce vyrovnání Šlapák, Rada však skvělým zákrokem tři body uhájil.

Dukla Praha - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 69. Přeučil. Rozhodčí: Matějek - Kordula, Hájek. ŽK: Azíz (Př.). Diváci: 1724.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Božič - Borek, Gedeon, Malý (90. Ouedraogo) - Néstor (32. Hašek), Marek, Přeučil (78. Kalouda). Trenér Kozel.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Tarczal - Koukal, T. Pilík (81. Šlapák), Azíz (78. Wágner), Krbeček - Střihavka (69. R. Valenta). Trenér Marko.

Reklama

Související témata: