Hlavní obsah

Ostrava - Hradec 3:0Baroš prvním hattrickem v lize pomohl Ostravě k výhře nad Hradcem

Premiérový hattrick Milana Baroše v české lize zajistil fotbalistům Ostravy v utkání 19. kola první ligy výhru 3:0 nad Hradcem Králové. Jedenatřicetiletý útočník si podmanil utkání, připsal si první střelecké zásahy po návratu do nejvyšší soutěže a nasměroval Baník do středu tabulky, kde zatím Slezanům patří deváté místo. Zato Hradec už čtyři kola čeká na výhru, na jaře neskóroval ani ve třetím zápase a na branku čeká už 333 minut.

Foto: Aleš Krecl

Třetí gól už byl pro Milana Baroše snadný...

Článek

Už první vteřiny zápasu naznačily, že sobotní odpoledne bude mít jednoho hlavní hrdinu. Baroš se znovu objevil hned v základní sestavě a už v úvodní minutě měl po rohu blízko ke gólu, ale míč, který se k němu snášel od hlavy jednoho ze spoluhráčů, po jeho voleji odvrátil hostující bek na roh.

Bazaly explodovaly ale nedlouho poté. Baroš ukázal, že neztratil nic ze své rychlosti, obhodil si Jánošíka, a i když mu na zádech viseli tři protihráči, špičkou míč posunul kolem brankáře Koubka v páté minutě do sítě.

Domácí pak přišli o zraněného útočníka Soukupa a po hluché pasáži se zdálo, že Hradec srovná krok. Šisler táhlou ranou ve 21. minutě vystrašil gólmana Bártu, ale míč skončil těsně nad.

Po půlhodině Baník znovu ožil především díky rychlému přechodu do útoku. Výpady táhli především famózní Baroš s Kukecem. Druhý gól navíc vypadal podobně jako ten první: Hable dlouhým pasem za obranu vyslal ve 33. minutě do sóla Baroše, který tváří v tvář Koubkovi opět nezaváhal.

Hradec svůj střelecký zmar nezlomil nepřesným pokusem Harby, naopak domácí měli v závěru půle díky rychlým kontrům jasně navrch. Baroš měl na dosah i čistý hattrick, ale po Kukecově nahrávce mu z malého vápna byla brána malá.

Rychlost v přechodové fázi dále dělala klíčový rozdíl mezi oběma týmy. Po další akci aktivního Kukece se míč před brankou zamotal Barošovi mezi nohami a Kraut z malého čtverce netrefil poloprázdnou branku. Gól jistoty však Ostrava vstřelila brzy poté, když Kukec prošel s míčem na kopačce přes půl hřiště a jeho střelu do tyče dorazil zblízka do sítě Baroš.

Hradec se celé utkání snažil kombinovat a hrát líbivý fotbal po zemi, ale k větším šancím se dostal až v závěru. Čekání na první jarní gól Východočechů neprolomil ani Harba, kterého dvakrát vychytal Bárta. Baník tak popáté v řadě neprohrál a znovu se vzdálil sestupovému pásmu. Jeho dnešní hrdina Baroš se při svém střídání dočkal ovací více než devíti tisícovek fanoušků.

FC Baník Ostrava - SK Hradec Králové 3:0 (2:0)
Branky: 5., 33. a 54. Baroš. Rozhodčí: Paták - Filípek, Gallo. ŽK: Šisler. Diváci: 9617.
Ostrava: Bárta - Stožický, Vomáčka, Kaprálik, Starý - Fantiš, Hable, Droppa, Kukec (83. Lukeš) - Baroš (78. Milosavljev), Soukup (16. Kraut). Trenér: Pulpit.
Hradec Králové: Koubek - Plašil (46. Halilovič), Jánošík, Fukal, Poděbradský - Holeš, Šisler, Schwarz (46. Strnad), Harba - Hadaščok, Kulič (60. Klapka). Trenér: Plíšek.

Reklama