Hlavní obsah

Slavia - Kladno 4:0Stav série 1:0Slavia přejela vyšťavené Kladno a ve čtvrtfinále se ujala vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Krenželok 1 : 0
37. Skokan 2 : 0
52. Alinč 3 : 0
53. Skokan 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Poklidnou výhru 4:0 si na úvod čtvrtfinálové série play off extraligy připsali proti Kladnu hokejisté Slavie Praha. Na Rytířích bylo patrné, že pětizápasová série předkola s Pardubicemi jim sebrala dost sil a proti červenobílým si mnoho šancí nevypracovali. Série pokračuje druhým zápasem v pondělí, znovu v pražské O2 areně.

Článek

Kladno sice na Slavii, které podlehlo ve všech čtyřech vzájemných zápasech v základní části, nezačalo špatně, jenže už v desáté minutě prohrávalo. To domácí kapitán Kadlec, jenž nastoupil ke svému 1000. duelu v extralize, našel Krenželoka, který si kotouč stáhl na bekhend a následně vymetl levý horní růžek Cháberovy svatyně.

Hned za dvě minuty se úspěšný střelec ocitl sám před brankou znovu, tentokrát ale neuspěl. V šestnácté minutě byli Rytíři blízko srovnání, to by ale Jass, na něhož zívala odkrytá Kopřivova branka, nesměl při zakončení z levého kruhu zlomit hůl.

Do druhé třetiny vstoupili domácí drtivým náporem a Kladno mohlo děkovat jen Cháberovi, že vše ustálo bez úhony. Kladenský gólman totiž postupně vychytal Krenželoka, Alinče a zejména Žejdla, proti němuž se blýsknul reflexivním máchnutím lapačky.

Cikánek inkasoval hned po třiceti vteřinách

Ve 33. minutě byl Žejdl druhé brance ještě blíže, nastřelil ale tyčku. Jenže krátce poté si Kladenští vybrali i pořádnou porci smůly. Petr Hořava chtěl odpálit puk před Skokanem operujícím na brankovišti, což se mu sice podařilo, jenže tak nešťastně, že touš zamířil do Cháberovy branky...

Ani dvoubrankové manko však Středočechy k tlaku nepřinutilo, naopak na nich bylo znát, jak moc sil jim sebralo pětizápasové předkolo s Pardubicemi. Naopak Slavia hrála uklidněna náskokem uvolněně, a zejména agilní Hertl znamenal pro hostující obranu permanentní nebezpečí.

Když pak při přesilové hře poslal Kadlec další nezištný pas Alinčovi, který zvýšil už na 3:0, bylo jasné, že Slavia už si dokráčí za první výhrou v sérii. Čtvrtý gól mohl přidat z trestného střílení Micka, Cháberu ale nepřelstil. Po tomto momentu zamířil do kladenské branky Cikánek, čisté konto mu ale vydrželo jen třicet vteřin, poté jej v další přesilovce domácích překonal Skokan. Naopak gólman Pražanů Miroslav Kopřiva na úvod play off vychytal nulu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Krenželok (Kadlec, Žejdl), 37. Skokan, 52. Alinč (Kadlec, Žejdl), 53. Skokan (Hertl, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Husička, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc L. Procházka (Kladno) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 7083.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Kladno: Chábera (od 52. min. Cikánek) - P. Hořava, David Růžička, Doudera, Černošek, L. Procházka, Kužel - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama