Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 0:2Plzeň v nervózní bitvě v Mladé Boleslavi, kde padly dvě červené karty, slavila výhru

Fotbalisté Plzně v neděli odpoledne odčinili domácí zaváhání s Baníkem Ostrava, když v nervózním utkání v Mladé Boleslavi slavili zisk tří bodů. Západočeši prodloužili sérii ligových zápasů v řadě bez prohry na devět, zatímco domácí po sedmi duelech našli přemožitele.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Matúš Kozáčik byl v Boleslavi výraznou oporou Plzně.

Článek

Západočeský trenér Vrba šetřil Rajtorala, jen na lavičce náhradníků proti poslednímu zápasu s Fenerbahce Istanbul v Evropské lize zůstal Bakoš, jehož v útoku nahradil Tecl. A brzy po úvodním hvizdu měli mít hosté výhodu pokutového kopu, když centr Filla zastavil ve velkém vápně Bořil rukou, ale sudí situaci nechali bez povšimnutí.

Domácí se soustředili na defenzivu, snažili se pokrýt křídelní prostory, aby Fillo a Kovařík neměli šanci k bleskovým výpadům. Hosté volili zdlouhavou rozehrávku, do níž se navíc chvílemi vloudily nepřesnosti, a tak mohl být Miller v domácí brance klidný.

Zato Kozáčik čaroval už po devíti minutách: Mareš zleva našel na hranici pokutového území Štohanzla, jehož dělovku mířící k tyči plzeňský brankář skvěle vytlačil na roh. Západočeši marně hledali odpověď, ránu Procházky po standardní situaci totiž obrana zablokovala a přímý kop Horvátha šel mimo.

Středočeši byli možná myšlenkami už v šatně, když v posledních vteřinách nastavení nechali zprava odcentrovat Filla, jehož přetažený balón vrátil Kovařík hlavičkou před branku a nekrytý Kolář z malého vápna pohodlně skóroval.

Brzy po obrátce mohli Plzeňští náskok pojistit, když Kolář prošel z vlastní poloviny hřiště až před Millera, místo střely však volil přihrávku na Daridu a na ohrožení domácí branky vůbec nedošlo.

Po ojedinělém výpadu pak odražený balón ze standardní situace získal Štohanzl, ale z malého vápna palil jen do vyběhnuvšího Kozáčika. Naději fotbalistům Mladé Boleslavi dal Fillo, který ve středu hřiště fauloval Ščuka a rozhodčí Bílek po chvilce váhání na naléhání domácích borců hostujícího záložníka po druhé žluté kartě vyloučil. Početní převaha však netrvala dlouho, protože po souboji s Čišovským dostal druhou žlutou kartu za faul loktem Magera a rovněž musel do sprch.

Rozhodnutí přišlo osm minut před koncem, kdy Rajtoral u postranní čáry přelstil Bořila, jenž unikajícího plzeňského soka vzápětí fauloval v pokutovém území a Horváth z nařízené penalty potvrdil výhru Plzně. V závěru ligový lídr nepřipustil žádné komplikace a shrábl tři body.

FK Mladá Boleslav-Viktoria Plzeň 0:2 (0:1).
Branky: 45.+1 Kolář, 83. Horváth z pen.. Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Jiřík. Žluté karty: Jarolím, Štohanzl, Ščuk, Dosoudil, Magera - Fillo, Limberský, Procházka. Červené: 76. Magera - 67. Fillo. Diváci: 4786.
Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil (77. Sloboda) - Jarolím, Ščuk - Mareš (63. Sivrič), Magera, Štohanzl (86. Synek) - Nešpor. Trenér: Minář.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth (88. Hejda) - Fillo, Kolář (73. Rajtoral), Kovařík - Tecl (64. Bakoš). Trenér: Vrba

Reklama

Související témata: