Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 0:4Teplice potřetí v sezóně prohrály o čtyři góly, dva góly jim dal Došek

Fotbalisté Teplic zabředli v 19. ligovém kole ještě hlouběji do záchranářských bojů. Doma utrpěli se Slováckem debakl 0:4 a tímto skóre prohráli už potřetí v sezóně. Hosté vyškolili Severočechy z efektivity, úvodní dva góly dali z prvních dvou střel. Dvakrát se trefil bývalý teplický hráč Libor Došek, o zbylé branky se podělili Jan Trousil a Jiří Valenta.

Foto: Právo

Libor Došek

Článek

Hosté na jaře poprvé skórovali, po čtyřech kolech naplno bodovali a jsou v horní polovině tabulky na osmém místě. Naopak Teplice na první jarní výhru čekají a před sestupovými příčkami mají náskok jediného bodu.

Teplice se sice na začátku jara chtěly co nejdříve zbavit potíží se záchranou, ale za předchozí dvě kola získaly jediný bod. Změnu mělo přinést i nové rozestavení - jen s třemi obránci a naopak s třemi útočníky.

Zprvu to fungovalo. Teplice měly víc ze hry a tlačily se dopředu, jenže za devatenáct minut si vypracovaly jedinou vážnější šanci, kterou neproměnil Mahmutovič.

A pak začalo Slovácko kropit Severočechy ledovou sprchou. Rychlý brejk sice domácí obrana ještě zastavila, jenže ve vápně míč znovu vybojoval Kerbr, přistrčil ho Doškovi a Slovácko šlo do vedení.

Podruhé vyškolil tým z Uherského Hradiště domácí z efektivity v 36. minutě. Přímý kop tečoval Trousil tak šikovně, že se dostal napříč vápnem až k volnému Valentovi, který poslal míč pod břevno.

Teplický tlak ještě zesílil v druhé půli, jenže hosty podržel několika výbornými zákroky brankář Melichárek. O chvíli později v 53. minutě pomohl hostům i druhý brankář, byť tentokrát nechtěně. Teplický Grigar neudržel centr po rohu, míč mu vypadl přímo k Trousilovi a hosté vedli už o tři góly.

Hned vzápětí sice teplický Vondrášek trefil zpoza vápna tyč, to už ale teplický nápor přecházel do křeče. Po 65 minutách bylo definitivně rozhodnuto. Došek měl ve vápně spoustu místa na zpracování, střelu a nakonec i druhý gól v zápase.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:4 (0:2)
Branky: 19. a 66. Došek, 36. Valenta, 53. Trousil. Rozhodčí: Jech - Mencl, Moláček. ŽK: Mahmutovič, Ljevakovič, Rosa, Vondrášek - Hlúpik, Valenta. Diváci: 3390.
Teplice: Grigar - Kaufman, Jablonský, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek, Chovanec (62. Vůch) - Litsingi, Mahmutovič (71. Podaný), Kerič (46. Jindráček). Trenér: Ščasný.
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kuncl - Hlúpik (78. Hála), Hofmann, Valenta (86. Daníček), Volešák - Kerbr (71. Skalák), Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: