Hlavní obsah

Slavia - Kladno 3:1Stav série 2:0Ani zlepšený výkon Kladnu nestačil, Slavia zvládla i druhé čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Růžička 1 : 0
17. Valský 1 : 1
37. Jelínek 2 : 1
60. Tomica 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Oproti prvnímu čtvrtfinálovému duelu play off předvedli mnohem lepší výkon, znovu to však kladenským hokejistům proti Slavii na výhru nestačilo. Pražané zvítězili 3:1, když vítězný gól zaznamenal na konci druhé třetiny Jelínek, a na zápasy tak vedou 2:0. Série se nyní stěhuje na led Kladna, třetí pokračování je na programu ve čtvrtek.

Článek

V brance Kladna se objevil Jan Chábera, který kvůli drobnějšímu zranění nedochytal posledních osm minut nedělního zápasu. Rytíři byli v úvodních minutách mimořádně aktivní, domácí svírali v jejich obranném pásmu, namísto vstřelené branky však paradoxně sami inkasovali. Hertlovu střelu Chábera jen vyrazil k Vladimíru Růžičkovi, který se s dorážkou nemýlil.

Středočeši však nepolevili a o dvě minuty později mohli vyrovnat. Při přečíslení dvou na jednoho předložil Patera puk Eberlemu, tomu však před zcela prázdnou bránou na poslední chvíli stačil nadzdvihnout hůl obránce Kolařík. V 17. minutě ale našel Dalecký pasem zpoza branky Valského, jenž trefil skulinku mezi Kopřivovými betony a Kladno se tak v sérii dočkalo premiérového gólu.

Od druhé třetiny slávisté postupně začali přebírat iniciativu, nebezpečných šancí však bylo na obou stranách poskrovnu. Až ve 36. minutě vybízel Skokan na teč Poletína, ten však kladenskou klec o centimetry minul. Krátce na to ale nahazoval Kadlec puk od pravého mantinelu do brankoviště a tentokrát už Slavia s tečí uspěla, když se prosadil Jelínek.

Tomica trefil díru v síti, gól neplatil

Po osmadvaceti vteřinách hry ve třetí třetině se slávisté radovali z dalšího gólu, jenže jen na pár minut. Chábera totiž svými protesty donutil sudí k poradě s kolegy u videa, kteří potvrdili, že kotouč se sice do branky dostal, jenže z boku přes díru v síti.

Právě Chábera následně držel naděje Rytířů na obrat, když nejprve vychytal z levého kruhu zakončujícího Jelínka a následně i samostatný únik Hertla. V 56. minutě Kladenští po vyrovnání opravdu sahali, bombu Davida Růžičky ale Kopřiva reflexivním zákrokem ukryl ve své lapačce. Hosté poté promarnili přesilovku po faulu Vladimíra Růžičky a 90 vteřin před koncem zkusili hru bez gólmana.

Ta se jim ale nevyplatila, v čase 59:19 ujel Tomica a trefou do prázdné branky pečetil druhou výhru sešívaných v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. V. Růžička ml. (Hertl, Krenželok), 37. P. Jelínek (Kadlec, Kučný), 60. Tomica (P. Jelínek, Kadlec) - 17. Valský (Dalecký, Dragoun). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6676.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Strnad, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
STAV SÉRIE: 2:0.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín