Hlavní obsah

Neuvěřitelný vlastenec Sparty! Ani střelec Zíb na střídačce nechápal, co se vlastně stalo

Kuriózní, raritní, nevídaný. Snad jakýkoliv přívlastek by se hodil na vlastní gól, který si v 50. minutě třetího čtvrtfinálového zápasu s Třincem vstřelil sparťanský obránce Vladimír Sičák. Při signalizovaném vyloučení zamířil gólman Pražanů Melicherčík na střídačku, jeho spoluhráči však tak dlouho kombinovali před opuštěnou vlastní brankou, až si do ní Sičák nešťastně kopl puk bruslí.

Článek

„Dostával jsem puk zpátky na hůl, chtěl jsem ho podržet, jenže on mi odskočil. Sice jsem ho chytl na brusli, jenže Peterek mě dobře zablokoval a puk mířící do brány už jsem nechytl," vracel se k momentu, který skončil gólem Třince na 2:3, Sičák.

Rozhodčí pochopitelně gól uznali, chvíli jim pak s kolegy u videa trvalo najít hráče Třince, který se puku dotkl jako poslední, aby mohl být označen jako autor branky. Jím nejprve hlasatel určil třineckého gólmana Petera Hamerlíka, nakonec ale trefu připsali obránci Lukáši Zíbovi.

Zíb podobnou situaci viděl i v NHL

„Snad bych to i víc přál Hamáskovi (Hamerlíkovi)," smál se po zápase Zíb, který zprvu neměl ani potuchy, co se na ledě odehrává. V okamžiku gólu už totiž dávno oddechoval na střídačce. „Upřímně jsem ani nevěděl, že jsem se puku dotkl jako poslední. Hlavně mi na střídačce bylo divné, že jsme dali gól. V první chvíli jsem to ani moc nechápal," pokračoval Zíb.

„Tohle je opravdu kuriozita a rarita, která se jen tak nevidí. Něco podobného jsem viděl jen jednou v kanadskoamerické NHL, jinak nikdy," pátral v paměti obránce proslulý svou dělovou ranou od modré.

Sičákovi spoluhráči na střídačce nic nevyčítali. „Na to se nic moc říct nedá, jen se mě snažili povzbudit, že to dáme zpátky. To se sice povedlo, stejně nám to ale nepomohlo," připomenul Sičák, že Sparta sice hned za jednadvacet vteřin srovnala na 3:3, nakonec ale ještě jednou inkasovala a prohrála 3:4.

„Stejně bych se to příště snažil zahrát stejně. Možná to jen do branky nekopnu," hořce se usmál Sičák na závěr.

Reklama