Hlavní obsah

FANTASY: Luděk Zelenka vrhá všechny síly do útoku!

První duel Luděk Zelenka s Michalem Hrdličkou prohrál. Při sestavování sestavy pro druhý přímý duel si proto dal na sestavě obzvlášť záležet! Pojďme se podívat, jakou jedenáctku vysílá Luděk Zelenka do boje ve víkendovém 19. kole.

Sestava Luďka Zelenky pro 20.kolo

Článek

"Můj pohled na sestavování sestav se oproti začátku trochu změnil. Vzhledem k tomu, že první jarní kolo bylo typické velmi nízkou střeleckou potencí, tak mi hodně bodů přinesla sázka na čistá konta u brankáře i u obránců. To samozřejmě platí dál, ale pokud takový bek dá gól nebo na něj přihraje, tak je mi úplně jedno, jestli jeho tým branku obdrží! V kole minulém už totiž padlo dohromady 22 gólů, což je průměr 2,75 gólu na zápas, jde jen o to, trefit úspěšné střelce do sestavy. Přesně to se povedlo mému sokovi ve Fantasy lize, Michalu Hrdličkovi, který sázku na Milana Baroše navíc okořenil svěřením kapitánské pásky, čímž získal jedním hráčem téměř polovinu bodů, které jsem si připsal já za celou jedenáctku!

Na brankáře jsem měl zatím štěstí, pravidelně střídám Bártu s Melichárkem, nejsem rozhodnut, kdo z nich je jednička, ale oba zatím doma neinkasovali! Na 20. kolo tedy opět dostává důvěru brankář Slovácka, které chytlo výbornou formu a v „mé" sestavě má maximální zastoupení.

V obraně opět věřím kamarádu Trousilovi, který v Teplicích skóroval a věřím, že mu střelecký apetit vydrží! Kolegu do stoperské dvojice mu dělá budějovický Lengyel, který je u mě nováčkem, ale v domácím zápase s Brnem mu věřím stejně jako jeho parťákovi Ježdíkovi, který se dostal do sestavy hlavně proto, že je cenově velmi dostupný a já musím šetřit na Doška! Na druhou stranu jsem obsadil Sparťana Hybše, který snad v Hradci nastoupí, a já věřím, že spolupráce s Krejčím konečně přinese nějaké plusové body jemu a tím i mně!

Pětici záložníků jsem vysloveně sestavoval podle ofenzivních schopností a útočné aktivity jejich týmů. Proto sázka na dva Plzeňáky – Kovaříka a Koláře a jablonecké kreativní hráče Vaňka s Pitákem. Myslím si, že obě mužstva z čela tabulky vyhrají a zmiňovaní hráči k tomu výrazně pomohou ať už gólem, či asistencí. Kovaříka jsem navíc zvolil kapitánem týmu. Pátým záložníkem je Rybalka, který jako jediný hráč zůstal v mé sestavě po úspěšné gólové premiéře v minulém kole.

Na hrotu je opravdu veliká konkurence a já tentokrát zvolil dlouhána Doška, který dvěma góly popravil Teplice a do magické stovky ligových tref už mu chybí jen 9 přesných zásahů. Tato zvýšená motivace zařadit se do vybrané společnosti ligových střelců a pomoc spoluhráčů určitě přispěje ke kvalitnímu výkonu a já věřím, že i střelecké exhibici zkušeného kanonýra!

Je jasné, že tipovat sestavu z hráčů, kteří budou v nadcházejícím víkendu úspěšní a potentní je trochu hádání z křišťálové koule, ale tento týden jsem si na to dal trochu více času a snažil se postavit to nejlepší, abych zase neslyšel ty trapňoučké připomínky mého mladšího kolegy a spoluhráče, Michala Hrdličky.

Skoro bych řekl, že on je teď pro mě tou největší motivací a já pevně doufám, že mu budu moci v pondělí vrátit jeho invektivy."

Reklama