Hlavní obsah

Kladno - Slavia 1:5Stav série 1:3Slavia deklasovala domácí Kladno a od semifinále ji dělí jediná výhra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Růžička 0 : 1
14. Tomica 0 : 2
22. Růžička 0 : 3
29. Holub 0 : 4
37. Holub 0 : 5
54. Jass 1 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Naprosto suverénním způsobem zvládli hokejisté Slavie čtvrtý zápas čtvrtfinálové série play off na ledě Kladna a po výhře 5:1 je za stavu série 3:1 dělí od postupu do semifinále jediné vítězství. Dvě branky vstřelili obránce Holub a útočník Růžička, gólman Rytířů Chábera zamířil ještě před polovinou zápasu po čtvrtém obdrženém gólu na střídačku. Pátý duel je na programu v pondělí v Praze.

Článek

Zatímco o den dříve byli v ofenzivě takřka bezzubí a gólmanu Janu Cháberovi čisté konto výrazně ulehčili, dnes Slavia od úvodních minut ukazovala svou druhou tvář. Už ve druhé minutě zachránila Rytíře po tečovaném nahození Kempného horní tyčka, ve dvanácté zase Kubošova dělovka od modré orazítkovala tyč pravou.

Kladenští se naopak před Kopřivovu klec prosazovali jen horko těžko, paradoxně ale mohli jít do vedení. Jenže i Lukáčovo zakončení skončilo na brankové konstrukci a následná Jassova dorážka opuštěnou branku minula. A tak se iniciativy znovu chopili Pražané.

Při své první přesilovce posunul Hertl zpoza branky puk Růžičkovi a syn slávistického kouče poslal bekhendem hosty do vedení. Uplynulo pouhých padesát vteřin, když Středočeši při vlastní přesilovce zapomněli na Tomicu, který střelou mezi Cháberovy betony zvýšil.

Chábera odjel po čtvrtém gólu na střídačku

A slávistická dominance pokračovala i po první změně stran. Sklenářovu střelu sice ještě Kopřiva vyrazil, dojíždějící Růžička ale trefil puk baseballově ze vzduchu do sítě. Když navíc ve 29. minutě Holub svým projektilem zvýšil už na 4:0, zamířil Chábera na střídačku a přepustil místo mezi třemi tyčemi Cikánkovi.

Ten už po dvaceti vteřinách pobytu na ledě zlikvidoval tutovku Poletína, za dalších osm minut už ale byl bezmocný, když se Holubova střela odrazila od bruslí kladenského Hořavy za jeho záda. Alespoň čestného úspěchu se Vojtova družina dočkala šest minut před koncem zápasu, kdy Jass po pohledné individuální akci uzavřel na konečných 5:1 pro Pražany.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 54. Jass (Patera, Kuchler) - 13. V. Růžička ml. (Hertl, Kadlec), 14. Tomica (P. Jelínek, Kadlec), 22. V. Růžička ml. (Sklenář), 29. Holub (Žejdl), 37. Holub. Rozhodčí: Minář, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5429.
Kladno: Chábera (29. Cikánek) - L. Procházka, David Růžička, Kameš, P. Hořava, Doudera, Černošek, Macholda, Kužel - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Kuchejda, Dalecký, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
STAV SÉRIE: 1:3.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články