Hlavní obsah

Chomutov - Brno 5:4 SNBrno prohrálo v Chomutově, přesto se díky bodu zachránilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Holec 0 : 1
19. J. Svoboda 0 : 2
20. Hřebejk 1 : 2
21. Čermák 1 : 3
22. Rutta 2 : 3
27. Mrázek 3 : 3
42. Hromas 4 : 3
57. Hruška 4 : 4
65. Sikora (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 4. kole skupiny o udržení v extralize na ledě posledního Chomutova 4:5 po samostatných nájezdech, přesto mají definitivní jistotu záchrany. Pomohla jim k tomu výhra Liberce 5:0 nad Karlovými Vary, které už se před Kometu nemohou dostat.

Článek

Hosté se ujali vedení v osmé minutě, kdy exchomutovský Lušňák našel volného Holce, jenž se štěstím dostal puk za brankovou čáru. Druhý gól Brno vstřelilo taky s notnou dávkou štěstí, když se puk dostal do branky po odrazu od brusle Jakuba Svobody. Chomutov snížil dvě sekundy před koncem první třetiny v přesilové hře po kombinaci Šagáta s Hřebejkem, který vypálil mezi kruhy a prostřelil Trvaje.

Hosté hned na začátku druhé třetiny opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Ve vlastní třetině chyboval obránce Macháček a Čermák překonal ležícího Hanuljaka. Za 14 sekund z protiútoku domácí opět snížili na jednobrankový rozdíl, když Sikora s hokejkou za zády přihrál Ruttovi a ten překonal Trvaje tvrdou přízemní střelou.

Vrátit dvoubrankový náskok mohl Kometě Petrovický, který se prokličkoval až před Hanuljaka, jeho střela šla ale vedle branky. Chomutov vyrovnal ve 27. minutě, kdy po 16 sekundách využil přesilovku pěti proti třem dělovkou od modré čáry Mrázek. Obrat mohl dokonat Procházka, který nastřelil tyč.

Vedení se dočkali Piráti v 42. minutě, kdy Sikora z pravé strany vystřelil na Trvaje, ten puk pouze vyrazil před sebe a k dorážce se dostal Hromas. Kometa vyrovnala tři minuty a osm sekund před koncem, když Hanuljaka překonal tvrdou ránou z levého kruhu najetý Jan Hruška.

V prodloužení měl největší příležitost domácí Tomáš Káňa, který se objevil sám před brankou, ale v zakončení selhal. V rozstřelu se prosadil jako jediný Sikora.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 4. kolo:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 5:4 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Hřebejk (Šagát, Bartejs), 22. Rutta (Sikora, Důras), 27. Mrázek (Rutta, Jíra), 42. Hromas (Sikora, Rutta), rozhodující sam. nájezd Sikora - 8. Holec (Lušňák, M. Hruška), 19. Jakub Svoboda, 21. Čermák, 57. J. Hruška (Němec, Kováčik). Rozhodčí: Homola, Hradil - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 2874.
Chomutov: Hanuljak - Macháček, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Mrázek, Rutta, J. Stehlík - Šagát, Zálešák, Hřebejk - Jíra, T. Káňa, Kubinčák - Důras, Sikora, Hromas - Kůs, Kraft, M. Procházka - Divíšek. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach, Krejčiřík - H. Zohorna, Čermák, Burian - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Oslizlo a Beran.

Reklama

Související témata: