Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 5:0Liberec v důležitém boji o únik baráži rozdrtil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Duda 1 : 0
12. Urban 2 : 0
19. Bulík 3 : 0
37. Duda 4 : 0
42. Víšek 5 : 0
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Liberce ve 4. kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize rozdrtili Karlovy Vary 5:0 a posunuli se v boji o únik baráži o bod před svého soupeře. Bílí Tygři mají navíc lepší bilanci ve vzájemných zápasech, takže Západočeši k záchraně potřebují získat v posledních dvou kolech o dva body více než Liberec.

Článek

Domácí před vyprodanou Tipsport Arénou rozhodli o osudu utkání již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dvěma góly se na výhře podílel Radek Duda, brankář Marek Schwarz si připsal druhé čisté konto za sebou.

Začátek byl z obou stran opatrný, jakoby na obě mužstva dolehla důležitost zápasu. Jako první se osmělili domácí, Duška v nadějné pozici však vychytal Mensator. V polovině první třetiny byli současně vyloučeni hostující Parýzek a Doležal a Tygři dostali možnost dvojnásobné přesilovky, kterou dokázali zásluhou Dudy využít.

O minutu později ujel po křídle Bárta, Mensator jeho blafák vyrazil, na dorážku Urbana byl ale už krátký. I nadále měli více ze hry Severočeši a hostující brankář musel být v pohotovosti. Na konci první třetiny domácí opět využili přesilovou hru. Kotouč putoval po ose Nedvěd, Filippi až na úplně volného Bulíka, který zvýšil již na 3:0.

Na začátku druhého dějství hrála Energie přesilovku, Schwarze však prakticky neohrozila. Podobně dopadla i následující karlovarská půlminutová přesilová hra pět na tři. Poté si početní výhodu zahrál také Liberec, Pospíšilovu tvrdou střelu od modré čáry pokryl Mensator.

Bílí Tygři hýřili aktivitou a hostům nezbylo nic jiného než faulovat. Ve 37. minutě se domácím podařilo využít již třetí početní výhodu v zápase. Zasloužil se o to Duda, jehož přihrávku na Kudrnu srazil za záda vlastního brankáře obránce Nosek. Již na 5:0 mohl zvýšit Kudrna, Mensator však předvedl povedený zákrok.

Pátý gól přidal ve 42. minutě po pěkné kombinaci celého útoku Víšek. Bílí Tygři byli i nadále při chuti, nebezpečnou Nedvědovu ránu pokryl karlovarský brankář. Na druhé straně mohl skórovat Kumstát, Schwarz se však proti jeho střele stačil přesunout. Liberečtí se již nikam nehnali a v poklidu bránili náskok. Také hosté pomalu rezignovali.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 4. kolo:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Duda (Kudrna), 12. T. Urban (Bárta, Kolmann), 19. Bulík (Filippi, Nedvěd), 37. Duda (Nedvěd, T. Pospíšil), 42. Víšek (Kudrna, Filippi). Rozhodčí: Polák, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Duda, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, D. Špaček - Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, J. Drtina, J. Látal, Gulaši, Prošek, Gründling, Parýzek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Košťál, T. Rohan - Roman Vlach. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Reklama

Související témata: