Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2Liberec neuspěl v Brně a spadnul do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. J. Svoboda 1 : 0
32. Žižka 2 : 0
45. Čermák 3 : 0
47. Nedvěd 3 : 1
53. Dušek 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno

O setrvání v hokejové extralize budou muset vedle Chomutova bojovat také hráči Liberce, kteří v posledním 6. kole skupiny o udržení podlehli v Brně domácí Kometě 2:3. Při výhře Karlových Varů 3:1 v Chomutově skončili Bílí Tygři předposlední. Liberec měl přitom osud ve vlastních rukách, stačilo mu ve čtvrtek uhrát stejně bodů jako Karlovy Vary. Dalšími účastníky baráže jsou nejlepší týmy první ligy Mladá Boleslav a Olomouc.

Článek

O prohře Bílých Tygrů rozhodla druhá třetina, ve které po chybách v obraně inkasovali dva góly. V závěrečné části už to bylo 3:0 pro domácí, Liberec sice dvěma góly duel zdramatizoval, odvrátit hrozbu baráže se mu až ale nepodařilo.

Liberec měl osud ve svých rukou, potřeboval získat stejný počet bodů jako souběžně hrající Karlovy Vary. Jenže právě tato skutečnost se hned od úvodních minut projevila ve velké nervozitě, která eliminovala snahu. Naopak Kometa s vědomím extraligové jistoty přesněji kombinovala a na rozdíl od předcházejících utkání se zbavila křečovitosti.

Severočeši se potýkali s přesností a jen s obtížemi se dostávali do třetiny protivníka, přičemž jistotou neoplývala ani defenzíva hostů - přes prostupnou obranu se dostali v krátkém sledu do sólových nájezdů Dočekal a Jan Hruška. Situaci zachraňoval na poslední chvíli brankář Schwarz. Svoji pozici si zkomplikovali Tygři v závěru první části, kdy byl po faulu na Němce obránce Čutta vyloučen na pět minut a do konce utkání. Dlouhé oslabení přestál Liberec bez inkasované branky.

Kometa ve druhé třetině odskočila

Třetí přesilovku už Kometa využila k otevření skóre, když ve 25. minutě brankář Schwarz nestačil zareagovat na tvrdou střelu Jakuba Svobody. Po inkasovaném gólu sice Liberec otevřel hru, snaha o vyrovnání však narážela na pozorně chytajícího Trvaje. Naopak ve 32. minutě tečoval Dočekalovu ránu obránce Žižka a na změnu kotouče už Schwarz nezareagoval.

Kometa při dvoubrankovém náskoku ovládla vývoj utkání, protivníka přehrávala kombinační přesností. Ve 45. minutě přidal Čermák další gól. Navzdory tříbrankovému manku Liberec nerezignoval, ve 47. minutě vykřesal naději na zvrat po Dudově akci Nedvěd. Brňané ztratili předcházející pohodu, po další Dudově přihrávce Dušek druhým gólem dodal duelu dramatickou zápletku. Liberec se dostal do tlaku, ke zvratu mu ale nepomohla v závěru ani 99 sekund dlouhá hra bez brankáře Schwarze.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 6. kolo:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Jakub Svoboda (J. Hruška), 32. Žižka (Dočekal), 45. L. Čermák (Burian, H. Zohorna) - 47. Nedvěd (Duda), 53. Dušek (Duda). Rozhodčí: Pešina, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5, navíc Čutta (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6257.
Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach, Krejčiřík - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - Křivohlávek, J. Hruška, Dočekal - Jenyš, Němec, Erat. Trenéři: Kýhos a Oslizlo.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Duda, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulíř, Bulík - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Konečná tabulka:
1.HC Kometa Brno581881022164:17580
2.HC Energie Karlovy Vary58222727151:16777
3.Bílí Tygři Liberec581841224154:18974
4.Piráti Chomutov581211629145:19964

Reklama

Související témata: