Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:1Hřebejk zajistil Chomutovu barážovou výhru nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Šagát 1 : 0
29. Výborný 1 : 1
33. Hřebejk 2 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova v neděli vstoupili do baráže o účast v extralize vítězně. Duel s prvoligovou Mladou Boleslaví vyhráli 2:1, vítěznou branku vstřelil Štěpán Hřebejk nedlouho poté, co před polovinou utkání vyrovnal hostující David Výborný.

Článek

V Chomutově domácí využili hned první přesilovou hru. Po velkém závaru, kdy nejdřív střílel Bartejs, měl gól na hokejce už Kraft, ale nakonec takřka do prázdné brány zavěsil Šagát. V druhé třetině hosté také využili početní výhodu, když osamocený David Výborný zakončil do prázdné brány.

Chomutovu vrátil vedení ve 33. minutě Hřebejk, který se dostal po střele Šagáta k odraženému kotouči a přesně zakončil. Zvýšit mohl Šagát, který nastřelil tyč, a Chomutov nevyužil dlouhou přesilovku za faul zezadu na obránce Lukáše Pulpána. Ten opustil ledovou plochu na nosítkách, faulující Pitule dostal trest na pět minut a do konce utkání. Piráti těsný náskok uhájili a ještě nevyužili velké příležitosti Kubinčák či Divíšek.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Šagát (Kraft, Bartejs), 33. Hřebejk (Šagát) - 29. D. Výborný (Hrdel, Němeček). Rozhodčí: Minář, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Pitule (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4551.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, J. Stehlík, J. Mrázek, Rýgl, Trefný - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - T. Káňa, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Mladá Boleslav: Will - Žabka, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Hrdel - Rys, Pitule, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Reklama

Související témata: