Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:1Stav série 1:0Hokejisté Zlína vstoupili vítězně do semifinále, porazili Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Köhler 1 : 0
20. Klimenta 1 : 1
29. Leška 2 : 1
44. Hamrlík 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vstoupili úspěšně do semifinále play off extraligy, když porazili Třinec 3:1. Berani vyhráli i čtvrté domácí utkání v letošních vyřazovacích bojích. Brankami se na tom podíleli Bedřich Köhler, Petr Leška a Martin Hamrlík. Jakuba Sedláčka v brance Zlína překonal jen Tomáš Klimenta. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu opět na Stadiónu Luďka Čajky.

Článek

Domácí začali hodně aktivně a hned v první minutě mohl otevřít skóre Balaštík, který se vrátil zpět do elitní zlínské formace. Hamerlíka ale nepřekonal stejně jako následně Honejsek s Veselým. Oceláři se připomněli v páté minutě, kdy pozornost Sedláčka vyzkoušel z otočky Rákos, ale trefil jen tyč.

Skóre se změnilo v 11. minutě, kdy Berani využili svoji první přesilovou hru. Za Hamerlíkova záda prošla Köhlerova nevydařená střela. Stejný hráč mohl při dalším střídání přidat druhou branku, ale slovenský gólman se překvapit nenechal.

Sedláček vychytal trestné střílení

V 15. minutě fauloval Tesařík v šanci Květoně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Sedláček však útočníka hostů vychytal. Přesto domácí vedení do konce první části neudrželi. Devětačtyřicet sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky Sedláčka překonal Klimenta. Zlínský brankář tak přišel o téměř 140 minut dlouhou neprůstřelnost. V předešlých dvou zápasech totiž udržel čisté konto.

Druhá třetina již tak ofenzivní nebyla. Hosty mohli po přečíslení dva na jednoho posunout do vedení Peterek s Rákosem, ale neuspěli. Poté bylo rušno před Hamerlíkem; domácí se ale prosadili až ve 29. minutě, kdy Leška prokázal své umění, udělal dvě otočky za brankou a zpoza ní zasunul puk k levé tyčce.

Na začátku třetí části mohl v přesilovce vyrovnat Varaďa, Sedláček ale jeho střelu vyrazil. Mnohem lépe dokázal ve 43. minutě zamířit Hamrlík, jenž prostřelil Hamerlíka a získal Zlínu dvoubrankové vedení. Domácí měli i potřebné štěstí, Růžičkova střela od modré skončila i díky zásahu Sedláčka jen na tyčce. Podobně dopadl i Melenovského pokus pět minut před koncem. Stav se už ale nezměnil, hosté se kvůli vyloučení nedostali ani k power play.

Semifinále Česká pojišťovna play off hokejové extraligy - 1. zápas:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Köhler (Hamrlík), 29. Leška, 44. Hamrlík (Leška) - 20. Klimenta (Rákos, Adamský). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5772. Stav série: 1:0.
Zlín: J. Sedláček - M. Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek (21. Kania), Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Rákos, Adamský - D. Květoň, Peterek, Orsava - Zagrapan, Matuš, Rufer. Trenéři: Turek a Janků.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4