Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 3:0Olomouc si po výhře nad Mladou Boleslaví připsala první body v baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Selingr 1 : 0
53. Kucharczyk 2 : 0
56. Kucharczyk 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 2. kole baráže o extraligu Mladou Boleslav 3:0. Pod první výhru Hanáků v baráži se podepsal dvěma góly útočník Radim Kucharczyk, který si navíc připsal finální přihrávku u vítězné trefy Pavla Selingra.

Článek

Hosté se museli v souboji prvoligových týmů, jež v prvním kole nebodovaly, obejít bez potrestaného útočníka Pituleho. A hned v úvodu byli pod tlakem. Už při prvním střídání mohl skórovat Kucsera. Středočeši odpověděli šancí Jiránka. V páté minutě pálil od modré čáry Ondrušek a hostující obrana na poslední chvíli odvrátila před dorážejícím Divišem. Z další akce pak při přečíslení dvou na jednoho vychytal Ráce brankář Will.

Tlak Hanáků byl drtivý, v další šanci však neuspěli Ministr i Hampl. Ve 14. minutě se však již domácí prosadili, když z nenápadné akce dokázal skórovat z pravého křídla po Kucharczykově nahrávce Selingr. Hosté mohli vzápětí srovnat, ale Výborného vychytal v obrovské šanci skvělý Kašík.

Hned zkraje druhé třetiny hrála Mladá Boleslav přesilovku, Kašík v ní vychytal Nouzu i dva chytré pokusy Výborného. Domácí měli velkou možnost ke zvýšení ve 23. minutě, když byl Bohunickým faulován Kucharczyk a sudí nařídili trestné střílení. Will však bekhendový blafák ostříleného olomouckého forvarda dobře přečetl. Domácí tým měl permanentní převahu, ale v přesilových hrách, které z tlaku pramenily, nedokázal udeřit.

Ve třetí třetině hráli hosté půl minuty přesilovku čtyři na tři, ale ani se nedostali do pásma. Naopak v 53. minutě přidali Olomoučtí kýženou druhou branku, když v samém závěru přesilovky ujel Kucharczyk a přes faul hostujícího beka dokázal prostřelit Willa. Úspěšný střelec nakonec také definitivně rozhodl v 56. minutě svou druhou trefou na 3:0.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Selingr (Kucharczyk, Kadela), 53. Kucharczyk, 56. Kucharczyk. Rozhodčí: Husička, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Koudelka (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4769.
Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Kucharczyk, Herman, Selingr - Švaňhal, Ministr, Hampl. Trenéři: Fiala a Tomajko.
Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Kafka - Rys, Hrdel, Ondřej. Trenéři: F. Výborný a Slabý.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: