Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 2:3Kraft zařídil Chomutovu v Liberci tříbodový zisk. Piráti v baráži vyhráli i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Sikora 0 : 1
21. Dušek 1 : 1
31. Kubinčák 1 : 2
39. Bulík 2 : 2
55. Kraft 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Liberce 3:2. O druhé výhře Pirátů v baráži rozhodl ve vyrovnaném souboji celků, jež obhajují příslušnost k elitě, pět minut před koncem základní hrací doby kapitán hostů Milan Kraft. Bílí Tygři naopak nedokázali navázat na nedělní vítězství nad Olomoucí.

Článek

Domácí, v jejichž sestavě se objevil i Duda, o jehož startu se vedl velký spor, začali špatně. Po pár vteřinách zápasu putoval na trestnou lavici Dušek, kterého zanedlouho následoval Čutta a Chomutov měl možnost dlouhé přesilovky pět na tři. Nesehrál ji však vůbec dobře a Schwarze v liberecké brance prakticky neohrozil.

Rozhodčí s tresty nešetřili a přesilovku si zahráli také domácí a poté znovu hosté, ale bez využití. Udeřilo tedy až z nenápadné akce Pirátů, kdy Sikorova střela od modré skončila za překvapeným Schwarzem.

Do druhé třetiny vstupovali Chomutovští v početní převaze, ale byli to domácí, kteří skórovali. Nedvěd vyslal do úniku Duška, který blafákem překonal Hanuljaka a vyrovnal. Skóre se opět měnilo v polovině utkání. Kubinčák nahodil od mantinelu kotouč do brankoviště, kde si ho domácí bek Kajínek srazil do vlastní branky.

Kraft zajistil Pirátům tři body

Vyrovnání měl na hokejce liberecký kapitán Nedvěd, z otočky ale trefil pouze tyč. Tygři se tak radovali až v následné přesilovce, když Pospíšilovu střelu dorazil do branky dobře postavený Bulík.

Na začátku třetí třetiny se do šance prodral opět Dušek, Hanuljak si však připsal výborný zákrok. Poté se po akci domácího Bárty prohlíželo video, skóre ale zůstalo beze změn. Na druhé straně měli velké šance Kůs a Hruška, jenže také Schwarz vytáhl perfektní zákroky.

Pět minut před koncem poslal Piráty do vedení Kraft, když objel branku a poté zasunul puk mezi Schwarzovy betony. Domácí zkusili v závěru hru bez brankáře, dobře bránící Chomutov si ale tři body vzít nenechal.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Dušek (Nedvěd), 39. Bulík (T. Pospíšil) - 14. Sikora, 31. Kubinčák, 55. Kraft (Šagát, Hřebejk). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3937.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kajínek, Výtisk, Štich, Jánošík - Duda, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Bulík, Kica - T. Pospíšil, Filippi, Bulíř - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, J. Mrázek, Palin, Bartejs, Trefný, Rutta, Rýgl, J. Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - T. Káňa, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: