Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:3Stav série 2:2Plzeňský mečbol se nekoná! Slavii nepoložila ani Furchova hrubka a semifinále je srovnané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Tomica 0 : 1
18. Kratěna 1 : 1
21. Kovář 2 : 1
30. Kadlec 2 : 2
51. Skokan 2 : 3
Záznam online reportáže

Do Plzně si přijeli pro alespoň jedno vítězství a tento cíl hokejisté Slavie splnili. Pražané ve čtvrtém semifinále play off triumfovali na západě Čech 3:2 a srovnali tak stav série na 2:2 na zápasy. O výhře sešívaných rozhodl ve třetí třetině přesilovkovým gólem Dávid Skokan. Série se nyní stěhuje na slávistický led, pátý duel je na programu v pondělí.

Článek

Už tak zraněními zdecimovaná Plzeň přišla před pátečním duelem o útočníky Johnsona s Dvořákem, kteří si odnesli šrámy ze čtvrtečního čtvrtého zápasu. Ve čtvrté minutě zahrozila jako první Slavia, když Vrdlovec našel v rychlém brejku Sklenáře, toho však vychytal Mazanec. Na druhé straně se kombinací na jeden dotek blýskl trio Vampola, Straka, Vlasák, posledně jmenovaný ale Furcha neprostřelil.

Ve 13. minutě se protáhl po pravém křídle Micka a Mazanec puk se štěstím vytáhl nad branku. Vzápětí si ale plzeňský gólman vybral slabší chvilku, lehkou Tomicovu střelu propustil mezi betony a Slavia vedla. Ne však na dlouho. O dvě minuty později se Furch nestihl přesunout ke své levé tyči a Kratěna v přesilovce srovnal.

Po Furchově hrubce Plzeň vedla

Uběhlo pouze jednadvacet vteřin z prostřední třetiny, když Západočeši průběh utkání otočili. Kovář zkusil nahodit puk na branku a přestože byl v takřka nulovém úhlu, Furch si trestuhodně nepohlídal prostor u bližší tyče a kotouč propadl za čáru. Slavia se okamžitě snažila odpovědět, pohledná individuální akce Hertla ale ke srovnání nevedla.

Při dalším střídání utrpěl Hertl po Hanzlíkově faulu krvavé zranění v obličeji a musel na čas do kabin na šití. Když vzápětí domácí Kovář vyhodil puk mimo ledovou plochu, naskytla se před Pražany minutu a půl dlouhá dvojnásobná přesilovka. Dvě vteřiny před jejím koncem vypálil Kadlec a Slovák si nešťastně srazil puk do vlastní branky.

Skokan v přesilovce strhl vedení na stranu Slavie

Ve 35. minutě již podruhé v zápase fauloval Koma dost nešetrně Kováře a domácí publikum hodně hlasitě dávalo najevo svou nespokojenost s jen dvouminutovým trestem. V samém závěru putoval na trestnou lavici za hákování Růžička mladší, jeho otec a slávistický kouč na protest dlouho nechtěl poslat bránící čtveřici na led. Až sudím došla trpělivost a udělili hostující střídačce menší trest za zdržování hry.

A tak i Škodovka před sebou měla dvojnásobnou početní výhodu, na rozdíl od sešívaných ji však nevyužila - i proto, že za necelou minutu a půl mířil za katr i domácí Kašpařík. Ve 47. minutě mohl Plzni vrátit vedení Straka, sám před Furchem ale zamířil nad horní tyčku. Místo toho navíc domácí prohrávali. Po výborné práci Hertla za brankou se k puku dostal Skokan a slávisté využili svou druhou přesilovku.

A Plzni mohlo být ještě hůř, to by však Jelínek při přečíslení čtyř na jednoho musel trefit branku... Domácí se však nevzdali, Vlasáka a zejména pak Kováře ale v ideálních pozicích dělily od skórování centimetry. Minutu před koncem zůstal Mazanec na střídačce, ani to už ale Slavii výhru nevzalo.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kratěna (Jan Kovář), 21. Jan Kovář (Straka) - 16. Tomica (V. Růžička ml.), 30. Kadlec (Koma, Alinč), 51. Skokan (Hertl, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 8236 (vyprodáno).
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Martin Straka - Lev, Vampola, Pletka - Schleiss, Kašpařík, Vlasák - Petruška, T. Sýkora, P. Sedláček. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Koma, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Poletín - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - Vrdlovec, Žejdl, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
STAV SÉRIE: 2:2.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice