Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 1:2 SNDosud stoprocentní Chomutov zaváhal, v baráži utrpěl první prohru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Bartoň 0 : 1
45. Kubinčák 1 : 1
65. Kucsera (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli ve třetím kole extraligové baráže na ledě Chomutova 2:1 po samostatných nájezdech a připravili tak Pirátům první porážku v závěrečné části soutěže. Duel rozhodl Lukáš Kucsera, velkou zásluhu na výhře hostů měl i brankář Libor Kašík. Chomutov je ale i přes páteční prohru v čele barážové skupiny.

Článek

V první třetině se hrál rychlý a otevřený hokej. Více šancí měli domácí, ale žádnou příležitost nedokázali využít. Neprosadili se ani v přesilových hrách. Nejblíže k otevření skóre byli Hromas a Divíšek, Kašík ale chytal výborně. Největší šanci hostů měl Janáček, který těsně před Hanuljakem tečoval střelu od modré čáry, ale chomutovský gólman puk se štěstím vyrazil.

Více než čtyři tisíce diváků se branky nedočkaly ani ve druhé části. Neprosadil se aktivní Hromas, Kašík vychytal i Hrušku. Skóre se měnilo až ve 42. minutě, kdy se v přesilové hře prosadila Olomouc. Řípa přihrál zpoza branky Bartoňovi, který se nemýlil. Z vedení se ale hosté dlouho neradovali, o necelé tři minuty unikla dvojice domácích a Kubinčák po Kraftově přihrávce Kašíka překonal.

Domácí se dostali do tlaku, vytvářeli si jednu šanci za druhou, ale Kašík v brance Olomouce čaroval. V 59. minutě byl vyloučený Hruška, hosté však duel v normální hrací době rozhodnout nedokázali. Druhý gól ani jeden z týmů nedokázal vstřelit ani v prodloužení, vítěze tak určily samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl Kucsera, Olomouc tak podruhé v baráži vyhrála.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Kubinčák (Kraft, D. Hruška) - 42. Bartoň (Řípa), rozhodující nájezd Kucsera. Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 4871.
Chomutov: Hanuljak - Rýgl, Trefný, Palin, Bartejs, Rutta, J. Mrázek, J. Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - T. Káňa, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Kucharczyk, Herman, Selingr - Králík, Ministr, Hampl. Trenéři: Fiala a Tomajko.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice