Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 1:0Olomouc prohrála v Liberci a poprvé na jaře ztratila body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Delarge 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Olomouce poprvé v jarní části ligy ztratili body. V dnešním duelu 21. ligového kola prohráli 0:1 v Liberci, když o výhře Severočechů v 86. minutě rozhodl útočník Dzon Delarge. Severočeši se díky triumfu udrží na sedmém místě soutěže, Olomouc, která v minulých čtyřech zápasech nezaváhala, propásla šanci alespoň dočasně sesadit z druhého místa pražskou Spartu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Serhij Rybalka z Liberce (vpředu) si kryje míč před olomouckým Tomášem Hořavou.

Článek

Zatímco v posledních dvou vzájemných zápasech padlo devět gólů, dnes se v Liberci očekávaný ofenzivní festival dlouho nekonal. Oba týmy si v chladném večeru hleděly především práce v obraně, což nelibě nesli hlavně liberečtí fanoušci. Úřadující ligoví šampioni byli na domácím stadionu dlouho pasivní a tým musel po několika minutách břitkým projevem přímo na hřišti probrat kapitán Kováč, který dnes měl proti svému bývalému klubu o motivaci postaráno.

Ale také Hanáci, kteří pod Ještědem prohráli jediný z posledních čtyř ligových duelů, tápali. Jejich brankář Zlámal, který dřív zase hájil liberecké barvy, měl navíc práci, když ve dvanácté minutě krotil ránu útočníka Delargeho.

Liberecký tahoun Štajner o chvíli později pálil z voleje těsně vedle a nedočkal se tak toho, aby načal druhou stovku svých prvoligových tref. Sigma pak ještě ustála i prudkou hlavičku stopera Kováče, jehož vychytal znovu Zlámal.

Hanáci se až po poločase přiblížili k formě, s níž došli k posledním čtyřem ligovým výhrám. Útočník Doležal se v 54. minutě probil do jasné šance, kterou však zmařil výtečným zákrokem gólman Kovář. Hosté ožili a povedenou střelou zahrozil i člen širšího reprezentačního kádru Pospíšil.

Do vedení ale mohli jít i domácí: Delarge našlápl od půlící čáry k dalšímu velkému sólu a vzápětí skryl hlavu v dlaních, když znovu neobelstil Zlámala. Liberci mohl výhru přiblížit i Šural, který po Štajnerově pobídce pět minut před koncem namířil jen do boční sítě.

Delarge se nakonec ale do role hrdiny zápasu přece jenom pasoval. Když už zápas zdánlivě směřoval k remíze, Delarge využil Štajnerova pasu a po kličce Zlámalovi už snadno trefil odkrytou bránu. Liberec si tak díky němu udržel jarní domácí stoprocentní bilanci.

21. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 86. Delarge. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pelikán. ŽK: Dreksa (Olomouc). Diváci: 3964.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Šural (88. Coufal), Pavelka, Rybalka, Frýdek (59. Rabušic) - Štajner - Delarge. Trenér: Šilhavý.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek - Pospíšil, Hořava - Schulmeister (61. Petr), Ordoš, Navrátil (88. Varadi) - Doležal. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 48. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  2 : 0 Sparta - Ostrava 2 : 0 47. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice