Hlavní obsah

Třinec - Zlín 1:2 SNStav série 1:3Třinec znovu vyhořel v nájezdech a Zlín má v semifinále mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Adamský 1 : 0
16. Ondráček 1 : 1
70. Leška (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli ve čtvrtém semifinálovém utkání v Třinci 2:1 po samostatných nájezdech a k postupu do finále extraligy už jim schází jen jedno vítězství. O výhře držitele Prezidentského poháru rozhodl Petr Leška. Třinci nepomohl ani osmý gól nejlepšího kanonýra play off Martina Adamského, i čtvrtý penaltový rozstřel v letošních vyřazovacích bojích tým ztratil. Série bude pokračovat pátým zápasem v úterý ve Zlíně.

Článek

Domácí řady znovu doplnil uzdravený kanonýr Růžička, na marodce ho však vystřídal Varaďa, a tak elitní formace Ocelářů znovu nebyla kompletní. Třinec předvedl rozhodně svůj nejopatrnější výkon v sérii. Místo prvotního tlaku se hned na začátku musel bránit a přestál 106 sekund v oslabení tří proti pěti.

Start zápasu chvilkami ani nepřipomínal play off. Úzkostlivě vedený boj o střední pásmo více rozproudila až v 13. minutě vyložená příležitost Klimenty, který po sólu Adamského dorážel do odkryté brány, ale Sedláček vytasil fantastický zákrok.

Zlín vzápětí kontroval šancemi Okála a Čecha, ovšem do vedení šel nakonec soupeř, který bleskově využil přesilovku. Adamský ve skrumáži bekhendovou dorážkou propasíroval kotouč pár centimetrů za čáru a jeho osmý gól v play off musel potvrdit viderozhodčí.

Zlín vyrovnal už po 34 vteřinách

Jenomže vedení Třince mělo jepičí život. Sudí u videa znovu zasahoval už o 34 vteřin později, když se Ondráčkova teč po Melenovského střele odrazila od vnitřního horního oblouku brány zpátky do pole.

Rychlé vyrovnání více prospělo hostům, kteří do druhé třetiny vstoupili aktivněji a Balaštík dal ve 24. minutě ranou z mezikruží Hamerlíkovi řádně zabrat. Oceláři se brodili v přehuštěném středním pásmu, přechod do útočné třetiny se jim vůbec nevedl a očividně nebyli ve své kůži. Přesto mohl vedení na jejich stranu zase strhnout nejvýraznější domácí hráč Polanský, ale Sedláček proti jeho dorážce opět bravurně máchl lapačkou.

Žádný z týmů se za gólem v závěru řádné doby vyloženě nehnal a takticky jistil defenzivu. Ve vyčkávacím klání měl rozhodnutí na holi v 47. minutě Růžička, ale i vyhlášený střelec ztroskotal na Sedláčkovi. Pak zase velké štěstí stálo při domácích: Veselý zazvonil v přesilovce na horní tyčku a Hamerlík vychytal i úplně osamoceného Lešku.

Desetiminutové prodloužení nenabídlo prakticky žádnou šanci, až v jeho závěru po Bonkově průniku dorážel na Sedláčka Růžička. Domácí sen o výhře se opět rozplynul v nájezdech. Postavili na ně do branky náhradníka Hrubce, ale toho v třetí sérii kuriózním gólem z brankové čáry překonal Leška. I o třetím gólu v utkání musel rozhodnout videorozhodčí.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Adamský (Klimenta) - 16. Ondráček (Melenovský), rozhodující sam. nájezd Leška. Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4612.
Třinec: Hamerlík (na nájezdy Hrubec) - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Zagrapan - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Rufer, Orsava, Matuš. Trenéři: Turek a Janků.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík (54.-60. Horák) - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, Veselý - Ondráček, Melenovský, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
STAV SÉRIE: 1:3.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4