Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 0:2Chomutov prohrál v baráži s Libercem, který nově vede

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Bulík 0 : 1
34. Duda 0 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli v 5. kole baráže o extraligu doma s Chomutovem 0:2 a poprvé v boji o záchranu nebodovali. Piráti se tak propadli z vedoucí pozice na třetí o skóre za Mladou Boleslav a o bod za vedoucí Liberec. O výhru Bílých Tygrů se postarali brankami Tomáš Bulík a Radek Duda, čistým kontem přispěl gólman Marek Schwarz.

Článek

Na začátku utkání byli aktivnější domácí, ale ani jejich tři přesilové hry nevedly ke vstřelení branky. Piráti měli největší příležitost ve čtvrté minutě, kdy už byl Schwarz překonán, ale puk na poslední chvíli zastavil Moravec. Liberec se dostal do vedení v 18. minutě v přesilové hře, kdy se po Nedvědově akci prosadil Bulík.

V druhé třetině měli naopak více ze hry hosté, ale v 23. minutě mohli domácí vyrovnat, když Šagát trefil tyč. Pak propadl Hanuljakovi puk, ale hosté jej nedokázali z brankové čáry dorazit do sítě. Na druhé straně neplatila Ruttova trefa pro faul domácího beka.

Náskok Bílých Tygrů zvýšil v 33. minutě exchomutovský Duda, který obkroužil branku a propasíroval puk pod Hanuljakovými betony. Závěr třetiny byl ovlivněn pětiminutovou přesilovkou hostů po vyloučení domácího Stehlíka, ale stav se nezměnil.

V třetí třetině měl Chomutov občas až drtivý tlak, ale ani největší příležitosti v liberecké brance neskončily. Poslední možnost měli domácí necelé čtyři minuty před koncem, ale 38 sekund trvající přesilovku pěti proti třem nevyužili.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Bulík (T. Pospíšil, Nedvěd), 34. Duda (Nedvěd, T. Pospíšil). Rozhodčí: Šír, Kalivoda - Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:11, navíc J. Stehlík na 5 min. a do konce utkání, D. Hruška a T. Káňa (všichni Chomutov) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3801.
Chomutov: Hanuljak - Rýgl, J. Mrázek, Palin, Bartejs, Rutta, Trefný, J. Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - T. Káňa, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - Jíra, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Derner, Moravec, Výtisk, Čutta, Jánošík, Štich - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Galamboš, Dušek, Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články