Hlavní obsah

Jágr budí v Bostonu nadšení i rozpaky. Jeho fanouškovský gang hledá nového člena

Nadšení převládá mezi fanoušky hokejového Bostonu z příchodu legendy Jaromíra Jágra. Hvězdný matador podle mnohých zvýší šance týmu na zisk Stanley Cupu a samotná jeho přítomnost v klubu je poctou. Nicméně ne všichni sdílí nadšení z angažování slavného veterána.

Gang Jágrových fanoušků musí přijmout nového člena.

 
Článek

„Tohle je jako splněný sen. Je to můj nejoblíbenější hráč od mých tří let. A teď je tady," rozplývala se mimo jiné na oficiální facebookové stránce fanynka Bostonu Rebecca Lynn Turgissová. „Skvělý trejd! Go JJ!" napsal zase fanoušek Earl Jansen.

„Udělal se nejlepší přestup od příchodu Recchiho," srovnává příznivec Medvědů Rick Grenier Jágra s jiným veteránem, jenž přišel k Bruins v 41 letech a o dva roky později s nimi získal Stanleyův pohár.

Klubová švadlena už připravila pro Jágra dres s tradiční osmašedesátkou a celé město napjatě očekává, jak si povede v prvním utkání v týmu Medvědů proti New Jersey (od 01:00 SELČ), do něhož by měl podle představ kouče Clauda Juliena naskočit.

Objevují se ale i negativní komentáře směrem k českému reprezentantovi. Nespokojení fanoušci naráží většinou na jeho věk či styl hry, protože, jak známo, slavný „68" zrovna nevyhledává fyzické střety, které ale tvoří podstatnou část severoamerického hokeje.

„Myslel jsem si, že staří lidé odchází na důchod na Floridu a teď vidím, že dnes se chodí do Bostonu," rýpe na oficiálním facebookovém profilu fanoušek s přezdívkou Ses Mk. „A Stan Mikita nebyl k mání?" naráží zase příznivec Dan Murray připomenutím hvězdy šedesátých a sedmdesátých let.

Výběrové řízení na fanouška

„Jaromír Jágr se nehodí do stylu Bruins. Boston potřebuje bijce, který zároveň umí dát gól a jeho přítomnost je v kabině znát, a ne vyhasínající hvězdu, která neumí dát hit. Vždy jsem nesnášel ten jeho pozdrav bez rukavic, hráč by měl rukavice sundat jen při bitce," napsal na stránce bostonských fanoušků causewaycrowd.com jeden z bloggerů.

Jágr svým přestupem nadělal také starosti šestici svých věrných fanoušků z Calgary, kteří se přezdívají the Jags a upozornili na sebe v hledišti stadiónů tím, že na hlavách mají paruky imitující Jágrův účes z devadesátých let a nosí také dresy, v nichž nastoupil v zámoří i v reprezentaci. S příchodem do Bostonu budou muset svoji skupinu rozšířit o dalšího člena, který bude oblékat právě dres Medvědů.

„Musíme teď najít nového člena the Jags. Máme nějaký seznam potenciálních kandidátů v zásobě. Čítá nějakých dvacet týpků, kteří by chtěli být jedním z nás. Není to ale jen tak, musíte mít pružný režim. Nezačínáme totiž až se startem zápasu, to je záležitost už od časného rána. Musíte to také umět s lidmi, protože pokaždé, když jsme třeba v Calgary či Edmontonu, všichni se s námi chtějí fotit," rozpovídal se pro kanadskou televizi TSN člen gangu Jágrových fanoušků Warren Thomson.

„Kandidáti budou muset projít pohovorem, v němž budou otázky, které půjdou pěkně do hloubky. Pak rozhodne většinové hlasování. The Jags zkrátka musí držet spolu," dodal Thomson.

Samotného Jaromíra Jágra přítomnost šestice věrných fanoušků a zároveň dvojníků v hledišti několikrát pobavila.

Reklama

Související témata: