Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 6:0Liberec potvrdil formu v baráži a rozdrtil Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bulík 1 : 0
5. Nedvěd 2 : 0
7. Bulík 3 : 0
29. Duda 4 : 0
34. Bulíř 5 : 0
50. Výtisk 6 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce vstoupili do druhé poloviny baráže o extraligu vysokou výhrou 6:0 nad Olomoucí a v boji o záchranu v nejvyšší soutěži mají po 7. kole náskok dvou bodů před druhým Chomutovem a už sedmi před třetí Mladou Boleslaví.

Článek

O čtvrtém vítězství za sebou rozhodli Bílí Tygři prakticky už v první třetině, kdy soupeři z Hané nasázeli tři góly během úvodních sedmi minut. Dvěma góly se blýskl slovenský útočník Tomáš Bulík, Marek Schwarz vychytal čisté konto.

Liberec měl bleskový nástup do utkání a hned v druhé minutě otevřel skóre tvrdou střelou Bulík. O tři minuty později hráli domácí přesilovku, Duda přenechal kotouč rozjetému Nedvědovi a ten střelou nad lapačku vyhnal Halásze z olomoucké branky.

Jeho kolega Kašík si však na puk ani nesáhl a už ho také lovil z branky, když Bulík pohotově uklidil za jeho záda Pospíšilovu odraženou střelu v přesilovce. Hosté zahrozili rovněž v početní výhodě, kdy Schwarzovi nadělala potíže Divišova teč. Byla to však ojedinělá šance Hanáků.

Na 4:0 mohl zvýšit Kudrna, Kašík si však s jeho střelou i dorážkou poradil. Na druhé straně nebezpečně pálili Herman s Králíkem, Schwarz byl ovšem na místě. Libercký brankář si poradil také se samostatným únikem Ondruška, jehož střelu ukryl do lapačky.

Schwarz udržel čisté konto

V polovině utkání tvrdě pálil Duda, Kašík kotouč vyrazil pouze před sebe a jeden z bránících hráčů si ho srazil do branky. Byla to již třetí využitá přesilovka Bílých Tygrů. Pátý gól přidal o chvíli později Bulíř, jehož ke skórování vybídl krásným pasem Kudrna.

Další branku domácích měl na hokejce opět Bulíř, v šanci ale přestřelil. Zanedlouho se už prosadil Výtisk, jehož nahození od modré čáry propadlo až za překvapeného Kašíka.

Olomouc se snažila alespoň o čestný úspěch, v cestě jí ale stál pozorný Schwarz. Závěr utkání se dohrával již pouze z povinnosti a Liberečtí si užívali potlesku zaplněné Tipsport areny.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Bulík (D. Špaček, Derner), 5. Nedvěd (Duda), 7. Bulík (T. Pospíšil, Čakajík), 29. Duda, 34. Bulíř (Kudrna, Štich), 50. Výtisk (T. Pospíšil, Dušek). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 5911.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Štich, Derner, Jánošík, Výtisk, Šimek, Kajínek - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Galamboš, Bortňák, Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Olomouc: Halász (5. Kašík) - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Janáček, Valenta, Lhotský, Rašner - Kucharczyk, Kucsera, Selingr - Rác, Kolouch, Vodný - Králík, Řípa, Herman - Diviš, Ministr, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec