Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 1:0Kraft hrdinou! Gólem 10 vteřin před koncem třetí třetiny rozhodl o výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Kraft 1 : 0
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova díky trefě Milana Krafta deset sekund před koncem zdolali v 9. kole baráže o extraligu Olomouc 1:0 a výrazně vylepšili svoji pozici v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Piráti vedou o čtyři body před druhým Libercem a o pět před třetí Mladou Boleslaví. Olomouc naopak definitivně přišla o naději na postup, protože ztrácí na Bílé Tygry devět bodů a má horší bilanci ze vzájemných zápasů.

Článek

V první třetině měli výraznou převahu domácí, ale devatenáctiletý gólman Lukáš odolával a dvakrát mu pomohla tyč. Nejdříve ve třetí minutě po střele Gajovského a pak i v 11. minutě při dalším pokusu Pirátů. Hosté si v úvodním dějství příležitost na vstřelení branky nevypracovali.

I v druhé třetině pokračovala výrazná převaha domácích Pirátů, o čemž svědčí poměr střel 15:3. Lukáš ale při své premiéře v A-týmu Olomouce zůstával neprůstřelný.

Největší příležitost měl Kubinčák, který dostal před poloprázdnou branku přihrávku od Hrušky, ale nestačil ji usměrnit. Následná střela Palina branku hostů těsně minula. V dalších šancích Hruška i Tomáš Káňa přestřelili a dělovku Sikory Lukáš vyrazil vysoko nad.

I ve třetí třetině pokračovala výrazná převaha Chomutova. I v přesilovce hostů měli větší příležitosti domácí. V 47. minutě byl blízko gólu Kubinčák, ale Lukáš se v brankovišti výborně přesunul.

Hosté se jednou dostali do přečíslení dva na jednoho, domácí obránce Stehlík ale výborně zakročil. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, rozhodl při Staňkově vyloučení kapitán Kraft, který po Pulpánově přihrávce zakončil do odkryté branky.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 60. Kraft (Pulpán, Kubinčák). Rozhodčí: Minář, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4872.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rýgl, Trefný, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Kůs, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Olomouc: Lukáš - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Valenta, Lhotský, Janáček, Rašner, Staněk - Kucharczyk, Ministr, Selingr - Diviš, Švaňhal, Herman - Rác, Kucsera, Vodný - Králík, Novotný, Lehečka. Trenéři: Fiala a Tomajko.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: