Hlavní obsah

Zase září štěstím! Slalomářka Záhrobská se vdala, v Soči už pojede jako Strachová

Nejlepší česká lyžařka Šárka Záhrobská se vdala. Bývalá mistryně světa ve slalomu a bronzová olympijská medailistka z Vancouveru se provdala za svého bývalého kondičního trenéra Antonína Stracha a do příští sezóny vstoupí pod novým jménem Strachová. Osmadvacetiletá lyžařka chce pod novým jménem na OH v Soči znovu bojovat o stupně vítězů.

Foto: Adrian Šetlík, Facebook

Šárka Záhrobská se provdala za svého bývalého kondičního trenéra Antonína Stracha.

Článek
Fotogalerie

"Ráda bych se s vámi podělila o radostnou víkendovou událost. V sobotu jsme se s mým přítelem Antonínem vzali. Do nové sezóny vyjíždím již jako Šárka Strachová," napsala na svém facebookovém profilu a přidala i fotky.

Malý obřad, který dlouho plánovali, se konal v Radotíně jen za účasti svědků. Hned den poté měla v plánu vyrazit na soustředění do Rakouska.

Světovou šampiónkou ve slalomu se stala v Aare v roce 2007 ještě pod vedením svého otce Petra, s kterým se ovšem později ve zlém rozešla. Z MS má za slalom i bronz a stříbro, dále si vyjela olympijský bronz a dvakrát vyhrála závod SP.

Loni začátkem léta musela podstoupit operaci nezhoubného nádoru na podvěsku mozkovém, který způsobil metabolický rozvrat. I přes zkrácenou přípravu se ale pod vedením Rakušana Klause Mayrhofera zvládla rychle vrátit a na MS skončila osmá.

Vrcholem příští sezóny bude olympiáda v Soči a osmadvacetiletá lyžařka již během uplynulé zimy říkala, že by ve slalomu opět chtěla atakovat stupně vítězů.

Reklama